Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.788
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.788
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Arbitrum, Gelen Tepkiler Sonrası Oylamayı Sonlandırıyor

Arbitrum

Son zamanların popüler ismi Arbitrum, token sahiplerinden gelen topluluk tepkisi sonrasında yönetişim oylama sistemleri konusunda geri adım attı.

Arbitrum Vakfı, geçtiğimiz hafta sonu token sahiplerinin tepkisiyle karşılaştı. Vakıf, halihazırda aldığı kararlar için yaptığı “onay” oylaması nedeniyle eleştirildi.

Şirket, topluluktan gelen geri bildirimleri dikkate alacağını açıkladı ve ilk yönetişim önerisi olan AIP-1’in muhtemelen geçmeyeceğini duyurdu. Tartışmalı yönetişim paketinin daha küçük bölümlere ayrılacağı açıklanırken, topluluğun farklı alt bölümleri tartışmasına ve oylamasına olanak sağlanacağı ifade edildi.

Öneri, merkezi bir şirket olan vakfa yaklaşık 1 milyar dolar değerinde 750 milyon Arbitrum (ARB) tokeninin kontrolünü verecekti. Bu öneri, ademi merkeziyetçilik savunucuları tarafından “ademi merkeziyetçilik tiyatrosu” olarak nitelendirildi.

Arbitrum Vakfı, 750 milyon tokenin kendi AIP’sinde oylanacağını belirtirken, daha fazla hesap verebilirlik eklemek için çalıştıklarını ve örneğin, 4 yıllık bir hak ediş süresi gibi seçenekler üzerinde durduklarını açıkladı. Ayrıca, Vakıf tarafından tutulan tokenlerin oylama için kullanılamayacağı belirtildi. Şirket, toplumu fonların nasıl harcandığından haberdar etmek için şeffaflık raporları önereceği bir bütçeleme teklifi sunacağını duyurdu.

Arbitrum Vakfı, Özel Hibeler programının belirsiz olduğunu ve DAO katılımından yoksun olduğunu belirtti. Fonların Arbitrum ekosistemine fayda sağlamak için nasıl kullanılacağı konusunda sağlanan bağlamla birlikte “Ekosistem Geliştirme Fonu” olarak yeniden adlandırılacağı açıklandı. Vakıf, yeni Arbitrum İyileştirme Tekliflerinin bu hafta başında yayınlanacağını belirtti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir