Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.856
% 6.06
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.856
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Radiant Capital (RDNT) Nedir?

Radiant Capital

Radiant Capital, LayerZero üzerinde inşa edilen bir zincirler arası borç alma ve verme protokolüdür. Projede yerel token RDNT kullanılmaktadır.

RDNT, yönetişim, protokol ücretleri ve emisyonları etkinleştirme gibi işlevlerde kullanılmaktadır. Token sahipleri, Radiant tartışma platformunda teklifler oluşturma, protokol iyileştirmelerini tartışma ve zincir içi teklifler oluşturma ve oylama yapma olanağına sahiptirler. Dinamik likidite sağlayıcıları (dLP) ise platform ücretlerini borçlanma faizi, flaş krediler ve likidasyonlar yoluyla paylaşabilirler. Ayrıca RDNT emisyonları alarak Radiant Protokolünde borç verme ve borç alma faaliyetleri için teşvik edilirler.

Radiant Capital, yenilikçi bir uygulama olan Dinamik Likidite Sağlama (dLP) ile zincirler arası bir ödünç alma ve verme protokolü sunar. Ayrıca Protokol LayerZero’nun üzerinde çalışır ve Stargate’in yönlendirici arayüzünden yararlanarak sorunsuz zincirler arası işlemler sağlar. Bu sayede kullanıcılar BNB Chain veya Arbitrum’a herhangi bir büyük varlık yatırabilir ve LayerZero destekli blok zincirlerinde herhangi bir büyük varlığı anında ödünç alabilirler.

Radiant Capital’in merkezi olmayan bounty sistemi, tüm kullanıcıların likidite gereksinimlerinin karşılanmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu sistem, emisyonların doğru kullanıcılara yönlendirilmesini teşvik eden ve uzun vadeli likidite sağlayıcılarını ödüllendiren son derece merkezi olmayan bir “ödül sistemi” aracılığıyla çalışır.

Radiant Capital bugüne kadar dışarıdan yatırım almamıştır ve DAO tarafından önyükleme yapılmıştır. Token Temmuz 2022’de Sushiswap aracılığıyla Arbitrum’da piyasaya sürülmüştür. 30 Mart 2023 itibarıyla, toplam ve maksimum RDNT arzı 1.000.000.000’dur ve listeleme üzerine dolaşımdaki arz 217.696.083 (toplam token arzının %21,77’si) olacaktır.

Son olarak Radiant Capital, LayerZero üzerinde inşa edilen yenilikçi bir zincirler arası borç alma ve verme protokolüdür. Merkezi olmayan bounty sistemi sayesinde tüm kullanıcıların likidite gereksinimleri karşılanırken, dLP’ler de platform ücretlerini paylaşarak RDNT emisyonları alarak teşvik edilirler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir