Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.318
% 3.10
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.318
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Elon Musk, Dogecoin Davası İle İlgili Talepte Bulundu

Elon Musk Dogecoin

Elon Musk, hakkında açılan 258 milyar dolarlık bir Dogecoin davasının reddedilmesi için ABD bir yargıçtan talepte bulundu.

Manhattan federal mahkemesinde yapılan başvuruda, Musk ve Tesla Inc’in avukatları, Dogecoin yatırımcılarının Musk’ın Dogecoin hakkındaki tweetlerinin bir piramit planı olduğunu iddia etmelerini “hayali bir kurgu” olarak nitelendirdiler.

Avukatlar, yatırımcıların Dogecoin’in gerçek değerinin olmadığını bildiği halde, Musk’ın tweetlerinin Dogecoin fiyatını kasıtlı olarak arttırdığı ve daha sonra çökmesine izin verdiği suçlamalarının “belirsiz” olduğunu savundular.

Yatırımcıların avukatı ise, davalarının başarılı olacağından “her zamankinden daha fazla emin” olduklarını belirtti. Yatırımcılar, Elon Musk ‘ı Doge fiyatını kasıtlı olarak arttırmak ve sonra çökmesine izin vermekle suçladı.

Davacılar, Forbes tarafından dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak listelenen Musk’ı milyarlarca dolar kazanmak için Dogecoin yatırımcılarının zararına kasten hareket etmekle suçladılar. Ayrıca, Musk’ın NBC’nin “Saturday Night Live” programında hayali bir finans uzmanını canlandırarak Dogecoin’i “bir dolandırıcılık” olarak nitelendirmesine de dikkat çektiler.

Dava, Doge’inn piyasa değerindeki tahmini düşüşün üç katı olan 258 milyar dolarlık tazminat talebiyle açıldı. Dogecoin Vakfı, davalı konumunda ve davanın düşürülmesini istiyor.

Musk’ın Twitter’daki paylaşımları, birçok davaya yol açtı. Ancak, 3 Şubat’ta, San Francisco’daki bir jürinin, Musk’ın Tesla’yı özel sektöre devretmek için finansman ayarladığına dair bir tweet nedeniyle kendisini sorumlu bulmaması üzerine bir mahkeme zaferi kazandı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri
Telegram,
Youtube
ve Twitter
kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir