Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.140
% 0.80
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.140
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Japonya, Kripto Paralarla İlgili Yeni Bir Düzenlemeyi Parlamentosunda Kabul Etti

Japonya Kripto

Japonya, yatırım fonlarının ve VC firmalarının kripto para varlıklarını satın almasına izin veren bir yasa tasarısını onayladı.

Ayrıca, kabinenin yatırım fonlarının ve VC firmalarının kripto para varlıklarını satın almasına izin veren bir yasa tasarısını onaylamasıyla, risk sermayesi (VC) firmaları için yatırım ortamını genişletme yolunda önemli bir adım attı.

Japonya Kabinesi, Girişim Sermayesi Şirketlerinin Kripto Varlıkları Tutmasına İzin Veren Yasa Tasarısını Onayladı

Parlamento tarafından onaylanana yasa tasarısı, VC firmalarının kripto varlıkları karşılığında Web3 girişimlerini finanse etmelerinin önünü açarak Japonya’nın gelişen blok zinciri ve kripto para sektöründe yeni bir yatırım fırsatları çağının habercisi olabilir.

Duyuru, kabinenin tasarıyı onaylamasının ardından Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından yapıldı.

Bu hamle, Japonya’nın özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) ve Web3 uygulamaları alanında yeniliği teşvik etme ve yeni teknolojilerin büyümesini destekleme konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

Japonya, inovasyonu teşvik ederken yatırımcının korunmasını sağlamaya odaklanarak dijital varlıklar için düzenleyici bir çerçeve geliştirme konusunda uzun süredir ön saflarda yer almaktadır.

Ülkenin sabit coinleri düzenlemeye yönelik proaktif yaklaşımı, onu dijital varlık alanında küresel bir lider olarak konumlandırdı.

Dahası, Japonya daha önce kripto girişimlerine yatırımı teşvik etme niyetinin sinyallerini vermiş ve Eylül 2023’te VC firmaları için bu konudaki düzenlemeleri gevşetme planlarına ilişkin raporlar ortaya çıkmıştı.


Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklar için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir