Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.279
% 0.40
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.279
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Y Combinator Stablecoin Finansına Kapı Araladı!

Y Combinator Stablecoin Finansına Kapı Araladı!

Silikon Vadisi’nin dev inkübatörü Y Combinator (YC), yeni yatırım alanları listesine “stablecoin finansmanı“nı ekledi. Airbnb, Coinbase ve Stripe gibi devlere yatırım yaparak tanınan YC, bu sayede kripto para birimlerinin değerini sabitleyen “stablecoin“lerin finans teknolojileri alanında bir sonraki büyük sıçrama olabileceğine inanıyor.


İlginizi Çekebilir: GRT, FET ve OCEAN Coin Yorum ve Fiyat Analizi


Geçtiğimiz hafta yayınlanan girişim çağrısı listesinde (RFS) yer alan açıklamada, YC‘nin B2B ve B2C ürünleri, platformları ve protokoller dahil olmak üzere stablecoin finansmanı ekosisteminin çeşitli alanlarına yatırım yapmayı hedeflediği belirtiliyor. Bu, geleneksel finans sisteminin de yavaş yavaş stablecoinlere entegre olacağının bir işareti olarak yorumlanıyor.

YC ortaklarından Brad Flora, “PayPal’ın kendi stablecoin’ini çıkarması ve büyük bankaların saklama hizmetleri sunmaya başlaması gibi gelişmeler, bu araçların faydasını açıkça kanıtlıyor. Geleneksel finansın da bu akıma uyması kaçınılmaz görünüyor.” diyor.

Flora, stablecoinlerin geleceğini yasaklı dosya paylaşımından meşru bir endüstriye dönüşen dijital müzik sektörüne benzetiyor. Benzer şekilde stablecoinlerin de başlangıçtaki çekincelere rağmen yaygın olarak benimsenmesini ve finans sektöründe önemli bir rol oynamasını öngörüyor.

Her ne kadar şu ana kadar 136 milyar dolar değerinde stablecoin çıkarılmış olsa da, YC bu rakamın henüz potansiyelinin bir kısmı olduğunu belirtiyor. Flora, “Fırsat hala çok daha büyük görünüyor.” diyor. Bu durum, emitilan tokenlerin yüksek değerine rağmen yalnızca 7 milyon civarında insanın stablecoin kullandığı ve büyük ihraççı sayısının sınırlı olmasıyla da destekleniyor.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir