Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.816
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.816
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

İngiltere’deki Kripto Borsalarında Düzenleme!

İngiltere’deki kripto borsalarında düzenleme nasıl mı? Binance, Coinbase ve OKX gibi uluslararası kripto para borsaları, İngiltere’deki sıkı düzenleme kurallarını atlatmak amacıyla yerel ortaklıklar kurarak hizmetlerini sunmaya başladılar.

Son günlerde İngiltere’de yürürlüğe giren yeni kripto pazarlama kuralları, özellikle yabancı kripto para borsaları için zorluklar getirdi. Bu gelişmenin ardından, pazarın en büyük kripto vadeli işlem borsalarından Bybit, İngiltere’den çekilme kararı aldı. Yapılan açıklamada, diğer borsaların da aynı yolu izleyeceği iddia edildi. Ancak beklenenin aksine. büyük borsalar, yerel ortaklıklar kurarak İngiltere’deki düzenlemelere uyum sağlama yolunu seçti.

Coinbase ve OKX, yapılan açıklamalarda kripto pazarlama kurallarına uyma konusunda Archax şirketiyle anlaştı. Binance ise ülkede 2013 yılından bu yana kişiler arası (P2P) kredi hizmeti sunan Rebuilding Society şirketi ile ortaklık kurduğunu belirtti. Küresel kripto para borsaları, bu yöntemle İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi’nin (FCA) yeni düzenlemeler kapsamında ülkede çalışmalarına izin vermesini bekliyor.

Piyasa uzmanları, kripto borsalarının pazarlama faaliyetlerinin sorumluluğunun ortaklık kurulan şirketlerde olacağından düzenleyicilerin onay verebileceğini düşünüyor.

İngiltere'deki Düzenlemelerden Dolayı Büyük Kripto Borsalarında Anlaşma

2 Büyük Borsada Takip Altında

FCA, son olarak ülkede izinsiz faaliyet gösteren 143 şirketin olduğunu açıklayarak uyarıda bulundu. Bu listede, HTX (Huobi) ve KuCoin gibi iki büyük kripto para borsası da yer alıyor. Düzenleyici kurum, yeni finansal pazarlama yönergelerine uymayan kayıtsız kripto şirketlerinin, Birleşik Krallık’ın Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası’nın 21. maddesini ihlal edebileceğini bildirdi. FCA, bu ihlalin iki yıla kadar hapis, sınırsız para cezası veya her iki yaptırım ile cezalandırılabilecek bir suç olduğunu belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir