Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.481
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.481
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bybit, İngiltere’deki Faaliyetlerini Askıya Alacak!

bybit

8 Ekim’de yürürlüğe girecek olan yeni pazarlama düzenlemeleri, şirketlerin Birleşik Krallık’taki Mali Davranış Otoritesi’ne (FCA) kayıtlı olma zorunluluğunu getiriyor. Ancak, kripto borsası Bybit, FCA’nın kripto varlıklarının kaydında yer almadığı için bu düzenlemelere uyum sağlayamayacağını açıkladı.

Bybit, ülkede faaliyetlerini sürdürebilmek için çeşitli seçenekleri araştırdığını belirtti, ancak sadece bir hafta sonra İngiltere’deki faaliyetlerini gelecek ay askıya alacağını duyurdu. Bu kararın sonucunda, 1 Ekim’den itibaren yeni müşteriler hesap açamayacak, 8 Ekim’den itibaren mevcut müşterilere para eklemesi, yeni sözleşme oluşturması veya pozisyonlarını artırması izni verilmeyecek. Yine de şirket, müşterilerinin pozisyonlarını azaltabileceklerini ve platformdan fonlarını çekebileceklerini açıkladı.

Bybit

8 Ekim tarihi özellikle önemli, çünkü bu tarih, Birleşik Krallık’taki reklam ve promosyon kurallarına uyma gerekliliği getiriyor. Bu kurallar, kripto şirketlerinin reklam ve iletişim faaliyetlerini yürütebilmesi için FCA’ya kayıtlı olmalarını şart koşuyor. Ancak Bybit’in FCA kayıtlarında yer almaması nedeniyle şirket, bu yeni kuralları uygulamayı tercih ettiğini açıkladı.

Bybit, konuyla ilgili olarak “Birleşik Krallık Mali Davranış Otoritesi’nin, Haziran 2023 Politika Beyanı PS23/6 ile belirtilen kripto varlıklar için finansal promosyon kurallarının getirilmesiyle ilgili yaklaşımını göz önünde bulundurarak, şirket olarak bu kuralları proaktif bir şekilde benimsemeyi tercih ettik. Bu nedenle, düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla pazarımızdaki hizmetlerimizi askıya alacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir