Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.939
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.939
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Binance Peer to Peer (P2P) Nasıl Kullanılır ?

Binance peer to peer

Binance Peer to Peer yani kısaltmasıyla (P2P) eşler arasında 3.bir kuruluşa gerek duymadan yerel para birimleriyle kripto varlık alım satımını destekleyen ve en önemlisi de 0 komisyonla çalışan olağan üstü bir sistemdir. Binance P2P sistemi 700 den fazla ödeme yöntemi ile 250 ülkede faaliyet göstermektedir.

Binance P2P sayesinde kullanıcılar kendi aralarında güvenli bir ortamda hızlı bir şekilde al sat işlemi gerçekleştirebilir.

Binance P2P‘nin amacı ; sizlerin al sat ihtiyacını hızlı ve güvenli bir takas sistemiyle gerçekleştirmektir.

Binance P2P’de yerel para birimi ile kripto para nasıl satın alınır?

Binance P2P‘yi kullanabilmek için ,öncelikle Binance borsasına kayıt olmanız gerekmekte. Sizler Binance borsasına kayıtlı değilseniz %20 komisyon indirimli kayıt linkimizle kaydolabilir ve bir çok fırsattan faydalanmaya başlayabilirsiniz. Kayıt işlemlerinin ardından KYC doğrulaması yapmanız gerekmekte ve KYC doğrulamasını da başarıyla gerçekleştirdikten sonra artık Binance P2P‘yi kullanmak için hazırsınız.

Öncelikle Binance ana sayfasında ki Kripto satın al kısmından Binance P2P sayfasına ulaşabilirsiniz.

Binance P2P ile alım yapmayı düşünüyorsanız, öncelikle üst kısımdaki bölümden kendi itibari paranızı seçmeniz gerekmektedir.Ardından almak istediğiniz varlık için sipariş vermeniz gerekiyor. Örneğin USDT almak için verilen tekliflerden sizler için en uygun olan USDT teklifini değerlendirebilirsiniz.

 

Binance Peer to Peer (P2P) İle kripto para nasıl satılır?

P2P ile satım yapmayı düşünüyorsanız şayet karşı taraf teklifinizi alım için uygun bulduğunda, sizlerin satım için belirlenen varlığınız Binance P2P tarafından emanet olarak alınır. Alıcı tarafından gönderilen parayı aldığınızdan emin olduktan sonra paranın alındığını onaylayın, böylece Binance ile P2P işleminiz karşılıklı olarak güvenli bir şekilde gerçekleşmiş olur.

Binance p2p

Binance Peer to Peer (P2P) İşlemleri Mobilden Nasıl Gerçekleştirilir ?

Öncelikle Binance borsasına KYC onaylı bir kaydınız olması gerekmekte. Sizler Binance borsasına kayıtlı değilseniz %20 komisyon indirimli kayıt linkimizle kayıt olup KYC onayınızı tamamladıktan sonra Binance ana sayfada bulunan Binance P2P Trading ikonuna tıklayarak Binance P2P işlem sayfasına ulaşmış oluyorsunuz.

Binance p2p

Sonrasında eşler arası takas sistemiyle almak istediğiniz pariteyi üst kısımdan seçiyorsunuz ve sonrasında sizler için uygun olan teklifleri al kısımdaki teklifler arasından değerlendirmeye başlayabilirsiniz.

Binance p2p

Değerlendirme esnasında ”Paymend method” kısmı ile dilediğiniz pariteyle dilediğiniz ödeme şeklini seçme şansına sahipsiniz. Bunun dışından üst kısımda bulunan ”Filter” kısmıyla yerel bölgeleri de seçebilir ve almak istediğiniz varlığa ödeyeceğiniz pariteyi kendi yerel bölgenizden seçerek işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Binance P2P ile alım yapmak için için alacak olduğunuz kripto varlığı seçip ,uygun bir teklif tutarı belirledikten sonra, ”BUY” seçeneği ile  seçmiş olduğunuz pariteyle örneğin ”TRY” paritesiyle gönderim sağlayın ve Binance P2P’de ”Aktarıldı, satıcıya bildir” seçeneğine tıklayın. Satıcı parayı aldığını onayladığı an ,emanet edilen para artık size bırakılır.

Binance P2P ile satım yapmayı düşünüyorsanız, karşı taraf teklifinizi alım için uygun bulduğunda, sizlerin satım için belirlenen varlığınız Binance P2P tarafından emanet olarak alınır. Alıcı tarafından gönderilen parayı aldığınızdan emin olduktan sonra paranın alındığını onaylayın, böylece Binance ile P2P işleminiz karşılıklı olarak güvenli bir şekil gerçekleşmiş olur.

Almak istediğiniz varlık satıcı tarafından sizlere gönderilmeden takas gerçekleşmez ve varlığınız Binance P2P tarafından korunur. Alıcı ve satıcının 2 taraflı onayı neticesinde takas güvenli bir şekilde gerçekleşmiş olur. Bu durum Binance P2P sisteminin sizlere sağlamış olduğu büyük bir güvenlik önleminin başarılı bir sonucudur.

Yurt dışına kripto para göndermek için geleneksel transfer yöntemlerine karşı neden Binance p2p kullanılmalıdır ?

  • Binance P2P gibi P2P pazarları kullanıcıların istedikleri ödeme yöntemini ve yerel para birimini kullanarak doğrudan diğer kullanıcılarla kripto para alışverişi yapmasına olanak sağlar.

  • Geleneksel para transfer yöntemlerinin aksine eşler arası (P2P) değiş tokuşlar, satıcılara nasıl ödeme almak istediklerini belirleme özgürlüğü sunuyor. Bunun için Banka havalesi, nakit, M-Pesa ve çoklu e-cüzdanlar dahil olmak üzere 700’den fazla ödeme yöntemiyle kripto alım satımı gerçekleştirebiliyorsunuz.

  • Geleneksel para tranfer yöntemleri transfer sırasında sizlerden yüksek komisyon ücretleri talep ederken  Binance P2P alıcılardan sıfır işlem ücreti almaktadır.
  • Geleneksel para transfer yöntemlerinin aksine tercih ettiğiniz fiyatlarla alım satım özgürlüğü ile kripto alım satım işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz ve bunun dışında uygun teklifleri değerlendirip alım veya satım için teklifi kendimiz belirleyebiliyorsunuz.
  • Binance P2P ile gizliliğin korunup güvence altında olduğundan emin olabiliyoruz; çünkü kredi kartı veya banka havalelerinin aksine, eşler arası alışverişler alıcılar ve satıcılar hakkında bilgi toplamaz.
  • Geleneksel transfer yöntemlerinde çok fazla vakit kaybı olurken Binance P2P ile kısa sürede ve kolayca işlemimizi gerçekleştirebiliriz.

Binance P2P’de alım satım yapmanın avantajları nelerdir?

Binance P2P, eskiden eşler arası alım satımlarda görülen risklerin bir kısmını ortadan kaldırır. Süreç, Binance P2P’de alım-satım yapmanın avantajları sayesinde hem yeni hem de eski kullanıcılar için büyük oranda basitleştirilmiştir.

Sıfır komisyon

Bunlara ek olarak, Binance P2P’nin başlıca avantajlarından biri de piyasa alıcılar için sıfır komisyon uygulamasıdır. Tüm P2P işlemlerinden kâr sağlayan diğer P2P platformlarının aksine, Binance kâr etmez. Bir piyasa alıcı olarak hiçbir komisyon ödemeden ücretsiz alım-satım yapabilirsiniz.

Emanet

Binance P2P, işlem kapsamında bekleyen tüm kripto paraları bloke eden bir mekanizmaya sahiptir. Bu emanet hizmeti, Binance P2P kullanımıyla gelen ekstra bir koruma katmanı ekler. Emanet hizmetini kullanmak, hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer tarafın işlemin kendi üzerine düşen kısmını tamamlamadan varlıklarınızı çalması olasılığını en aza indirir. 

700’ün üzerinde ödeme yöntemi

Binance P2P, farklı birçok ödeme yöntemi sunar. Bu da çoğu kullanıcının platformu kullanmak için kendisine uygun bir yöntem bulabileceği anlamına gelir. Diğer platformların ödeme için genellikle yalnızca az sayıda yol sunması, süreci potansiyel kullanıcılar için erişilmez hale getirir.

Hızlı işlem süreleri 

Binance P2P ile uzun bekleme süreleri eskide kalmıştır. Artık işlemleri belirli satıcılarla 15 dakika kadar kısa bir sürede tamamlarken bir yandan da Binance’in platformunun güvenliğinden faydalanabilirsiniz.

7/24 Müşteri Desteği

P2P alım-satım yaparken bir sorunla karşılaşırsanız, Binance her zaman size yardım etmek için hazırdır. Binance, küresel bir müşteri hizmetleri ağı ile müşterilerin farklı birçok dildeki yardım taleplerine hızla yanıt verebilir. 

Binance peer to peer (p2p) hakkında daha detaylı bilgi için Paramuhendisi Youtube kanalımızda bulunan içeriği izleyebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir