Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.183
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.183
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Hong Kong Ethereum ETF’lerini Pazartesi Başlatabilir

Ethereum Menkul Kıymet Olamaz!

Hong Kong’a bağlı Çinli şirketler Ethereum ETF’lerini pazartesi günü başlatıyor. Konuya yakın kaynaklara göre Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), Bitcoin ve Ethereum’a doğrudan yatırım yapan spot ETF’leri Pazartesi gününden itibaren onaylamaya hazırlanıyor.

Çinli varlık yöneticisi Harvest Fund Management Co.’nun uluslararası kolu ile Bosera Asset Management (International) Co. ve HashKey Capital arasındaki bir ortaklık, her iki spot-kripto ETF türü için onay alması beklenen ihraççılar arasında yer alıyor. Kaynaklar, bilgiler henüz kamuya açık olmadığı için isimlerinin açıklanmasını istemedi.

Her iki firma da SFC’den onay bekleyen ve Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. ile listeleme ayrıntılarını sonuçlandıran ETF’leri ay sonuna kadar piyasaya sürmeyi planlıyor. Zaman çizelgesi sabit değil ve son dakika değişikliklerine tabi olabilir.

Beklenen onaylar, bu hafta başında Harvest’ın bölgede bir spot-Bitcoin ETF’si başlatmak için izin almaya hazırlandığı haberlerini takip ediyor. SFC, 9 Nisan’da Harvest ve China Asset Management’a sanal varlıklarla ilgili fon yönetimi hizmetleri sunma izni vermişti.

Spot Bitcoin ETF’lerinin 11 Ocak’ta ABD’de piyasaya sürülmesi bu yıl kripto piyasalarında bir canlanmaya yol açtı. 11 ETF şimdiye kadar yaklaşık 59 milyar dolar varlık topladı ve BTC fiyatını Mart ortasında 73.798 dolarlık rekor bir seviyeye taşıdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir