Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$64.072
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.072
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Coin Mühendisi x Entagle AMA Özeti

Entagle ile 28 Şubat tarihinde Coin Mühendisi olarak AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı. Bizlere proje hakkında bilgiler verdi.

Yapılan tüm AMA içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Entagle yetkilisi şunları aktardı:

Ben Faisal, Entagle / Entagle Labs’ın kurucusuyum. 7+ yılı aşkın bir süredir dijital varlık ekosistemindeyim. Daha önce JP Morgan, Credit Suisse ve Barclays gibi fintech, regtech projeleri ile 1. kademe yatırım bankalarında çalıştım. Oxford Üniversitesi’nde Blockchain Stratejisi okudum ve gerçekten iyi bir kurucu, geliştirici, yatırımcı ağı kurdum ve yaklaşık 20 ay önce Entagle’ı kurmaya başladım. O zamandan beri, çok zincirli çözümlere ve evrensel veri ürünlerine yönelik önemli bir altyapı oluşturduk. Entagle, tüm web3 ekosistemini ilerletmek için bir araya getirilmiş birçok temel teknolojinin bir ekosistemidir.

Sorular

S1: Entagle’ın Web3 ekosistemindeki birincil hedefi nedir ve bunu nasıl başarmayı planlıyor?

C1: Entagle, foton mesajlaşma katmanı aracılığıyla her blok zinciri ağını birbirine bağlar. Katman sıfır veya axelaar gibi projelere biraz benziyor, ancak herhangi bir web3 ekosistemi etrafında veri ve bilgi sağlamak için kendi benzersiz yolumuzu oluşturduk.

Şu anda, web3 blok zincirleri birbirleriyle iletişim kurmayı zor buluyor. Entagle, çok karmaşık bir dizi akıllı sözleşme, son derece özelleştirilmiş bir blok zinciri ve aracı ağı adı verilen zincir dışı dağıtılmış bir makine ağı aracılığıyla bunu artık bir sorun olmaktan çıkarıyor. Dolaşıklık zincirinin aracıları ve doğrulayıcıları, herhangi bir web3 ekosistemini taşımak ve bağlamak için akıllı sözleşmeler ağımızla birlikte çalışıyor.

Bu karışıklığın yanı sıra, herhangi bir web2 kaynağından gelen herhangi bir verinin zincir üzerinde toplanabilmesini sağlamak için aracıları, akıllı sözleşmeleri ve blok zincirimizi kullanarak evrensel bir veri besleme çözümü oluşturdu.

Entagle ayrıca, Entagle Labs tarafından bu çok zincirli altyapı üzerine inşa edilen ve tümü büyük benimseme veya kullanım durumları getiren bir dizi uygulamaya sahiptir.

Dolaşık altyapının, blok zincirinin ve aracıların tamamı, bir jetonumuz olmasaydı, bu makineye güç veren hibrit çift yetkilendirilmiş hisse kanıtı sistemine güç sağlayamayacağımız $NGL token tarafından desteklenmektedir.

S2: Liquid Vault’ların ne olduğunu ve Entagle’ın ekosistemine nasıl katkıda bulunduklarını açıklayabilir misiniz?

C2: Liquid vaults ilk yerel uygulamamızdır. HERHANGİ bir getiri sağlayan varlığın finansal lego gibi olabileceği ve borç verme ve borç alma veya daha fazla Defi için yeniden kullanılabileceği ilk kez. Kullanıcılar artık varlıklarına karşı borç alma veya daha fazlasını yapma olanağına sahipken, temel LP pozisyonlarından kazanabilirler.

Entagles likit kasaları, zincir getirisi varlıklarından para kazanılabilmesini sağlamak için evrensel veri çözümümüz tarafından desteklenen Likit Stake Edilmiş Türevler oluştururken, merkezi olmayan uygulamaların artık likiditeyi paylaşmasına olanak tanıyarak ekosistem sermayesini ve likiditesini çok daha verimli hale getiriyor. Liquid vaults’un şu ana kadar 13+’dan fazla blok zinciri ortağı, 12+ dex’i ve 7+ borç verme ve borç alma ortağı var ve çok daha fazlası geliyor

S3: Entagle, farklı blok zincirlerinde verilerin güvenliğini ve birlikte çalışabilirliğini nasıl sağlar?

C3: Entagle, çok benzersiz bir yetkilendirilmiş çift hisse kanıtı modeliyle çalışır. Herhangi bir zincir üzerinde birbiriyle bağlantılı olan herhangi bir akıllı sözleşme, öncelikle blok zinciri değişmezliğinin avantajlarından yararlanabilir. İkinci olarak, acente ağımız, dolaşık blok zincirinde bulunan bir ana akıllı sözleşme tarafından kontrol edilir. Üçüncüsü, dolaşık blok zincirinde oturum açan bilgileri doğrulayan 100 doğrulayıcı vardır. Dördüncüsü, hem doğrulayıcıların hem de temsilcilerin bir dolanma hissesi koyması gerekir. Aynı zamanda herhangi bir kötü davranış, hisselerini kaybetmeleri anlamına gelir. Dahili olarak çok sayıda testle 4 test ağı gerçekleştirdik ve en iyi denetim firmalarından üçü tüm devasa kod tabanımızı gözden geçirdi.

S4: Entagle’ın Web3 ve internet için özelleştirilebilir veri kümelerinin kilidini açtığı ölçeklenebilir kullanım durumlarından bazıları nelerdir?

C4: Birlikte Çalışabilir Gerçek Dünya Varlıkları, AI hesaplamalı Omichain Liquid Depin, Çapraz zincir gamefi turnuvaları, izleyici bahisleri, herhangi bir getiri varlığının Likit Stake Edilmiş Türevleri, doğrulanabilir zincir üstü rastgele sayı oluşturucumuzla zincir üstü oyun, tokenlerin farklı zincirlerde yerel olarak verilebildiği çok zincirli varlıklar. Pek çok kullanım durumu vardır. Ayrıca Dapp’lerin herhangi bir zincir üzerinden iletişim kurmasına ve herhangi bir kaynaktan basit bir sorgu arayüzü aracılığıyla veri çağırmasına izin verebiliriz.

S5: Geliştiriciler ve altyapı katılımcıları Entagle’ı entegre etmeye veya katkıda bulunmaya nasıl başlayabilir?

C5: Her alanda tak ve çalıştır çözümler geliştiriyoruz. Photon messenger, herhangi bir blok zinciri web3 ekosisteminde etkileşim kurmak için birkaç satır kodun yürütülebildiği otomatik bir çözüme sahiptir. Sıvı kasaları aynı zamanda modüler bir tak ve çalıştır tasarımıdır. Kılavuzlarımız olan doğrulayıcılar. Şu anda, her seviyedeki geliştiricinin dolaşıklık teknoloji yığınının çeşitli yönleriyle ilgilenmesi için gelişmiş belgeler ve kullanımı kolay izlenecek yollar içeren bir geliştirici portalı oluşturuyoruz. Gitbook’ta birçok belge var, ancak Entagle teknoloji yığınına katılmak isteyen tüm kullanım durumlarını hızlandırmak için bu süreci şimdi geliştiriyoruz.

Twitter Soruları

S1: EVM uyumluluğu ile ilgili olarak, Solidity’de yazılmış akıllı sözleşmelerin dağıtımında ne gibi zorluklar ortaya çıkabilir? Ethermint Kütüphanesi, Entagle Blockchain içindeki bu zorlukları nasıl etkili bir şekilde azaltmaktadır?

C1: iyi soru. Geliştiricilerin çoğunluğu sağlamlık içinde olduğu için tendermint yerine ethermint’i temel olarak seçtik. Ancak pas tabanlı sistemlerin uç nokta sözleşmelerimizle de entegre edilebileceği benzersiz sistemler inşa ettik. Geliştiriciler, Solidity’de dolaşıklık zincirinden dağıtım yapabilmektedir. Ayrıca evm ve evm olmayan zincirler arasında iletişim kurabilmektedir. Virutal makinemiz evm tabanlı bir çekirdektir, ancak sağlamlığın savaşta test edildiğine ve çok fazla sürekli desteğe sahip olduğuna inandığımız için bu, bir amaç için yaptığımız bir tasarım seçimiydi.

S2: Entagle Blockchain’deki Vesting Modülünün amacı nedir ve $NGL Token’ların hak kazanılmasını nasıl kolaylaştırır?

C2: Entagle’daki Vesting modülü, token’ları Entagle’daki kalıcı kilitli bir sözleşmede kilitler, ancak bunların Entagles Photon Messsaging System’in bağlı olduğu herhangi bir zincire dağıtılmasına izin verir. Lansman sırasında evm tabanlı zincirlere dağıtacağız ve entagles blok zinciri tarafında arzın mucizevi bir şekilde kilitlenmesi, entagles token’ın kilit ve nane köprüsü veya mint and burn modelimiz aracılığıyla anında çok zincirli özelliklere sahip olmasını sağlar.

S3: Entagle, birlikte çalışabilir gerçek dünya varlıkları ve çok zincirli sabit paralar sağlayarak GameFi uygulamalarının geliştirilmesini nasıl desteklemektedir?

C3: Entagle, herhangi bir zincirdeki oyun oyuncularının foton mesajlaşma çözümümüz aracılığıyla bir oyunla etkileşime girmesine izin vererek gamefi’yi destekler. 5 oyuncu farklı zincirlerde olabilir ve oyun artık ödülleri ve güncellemeleri farklı blok zincirlerine dağıtabilir. Bu, bir dizi başka avantajın yanı sıra Günlük aktif kullanıcı olanaklarını genişletir.

Dolaşıklıklar, foton mesajlaşması, oyunda çeşitli farklı zincirlerden kullanılabilecek çok zincirli oyun varlıkları veya para birimleri de oluşturulabilmektedir. Omnichain görüntüleyici spekülasyonu veya omnichain turnuvaları dahil olmak üzere birçok olasılık vardır. Şu anda, bu avantajlardan bazılarını vurgulamak için temel teknolojimizle inşa edilen zerosum adlı bir projeyi kuluçkaya yatırıyoruz

S4: Entagle, verileri toplayarak RWA’ları tokenize etme gibi birçok uygulamayı kolaylaştırır. Entagle bunu nasıl yapıyor? Veriler nasıl toplanmakta ve tokenize edilmektedir?

C4: Entangles Agent’lar herhangi bir özel Blockchain Validators ile birleştirilebilir veya ihraççılar da Entagles ajan ağı ile birlikte kendi ajanlarını kullanmayı seçebilmektedir. Ayrıca, dolaşıklık, çeşitli web2 kaynaklarından veri alabilmektedir. Ayrıca daha sonra bu veriler, dolaşıklık zincirinde doğrulanmaktadır. Tamamlandıktan ve tüm doğrulardan geçtikten sonra, yürütücü aracılar herhangi bir akıllı sözleşmeye teslim edilmektedir.

Soru 5: Entaglefi birçok özelliği kendi üzerinde birleştirmiştir. Karmaşık geldi.  Bundan tam olarak nasıl yararlanabiliriz?

C5: Tüm Web3’ü birbirine bağlamak istiyorsanız, çok karmaşık boru tesisatı oluşturmanız gerekir. Web2 ve web3 bağlantısı oluşturmak istiyorsanız, bu karmaşıklık artar. Teknoloji konusunda çok bilgili değilseniz, sizi dahil etmek için, teknolojimizi kullanıcı dostu bir şekilde sergileyen borpa token adlı gerçekten harika bir çok zincirli finansal oyun meme belirteci oluşturuyoruz veya tüm karmaşık ekosisteme erişmenizi sağlayan bir webverse NFT alabilirsiniz.

Entagle, web3 ve web2’nin tamamını birbirine bağlayan bir altyapıdır. Bununla birlikte, inşa ettiğimiz ve halihazırda inşa ettiğimiz herhangi bir zincirden kullanacağınız, karmaşık teknolojiyi kullanacağınız ancak hiçbir zaman karmaşıklık hissetmeyeceğiniz birçok uygulama var

Telegram Soruları

S1: Entaglefi güvenlik ve bilgisayar korsanlığı gibi sorunları ele almak için ne yaptı? Herhangi bir sertifikanız var mı?

C1: 1. kademe denetim firması halborn’a çoklu denetimler yaptırıyoruz. Ayrıca Sentnl ve Astraizon’umuz var. Birden fazla testnet testi ile çeşitli denetim sertifikalarına sahibiz. Halborn’u uzun vadeli bir danışmanlık sözleşmesiyle görevlendirdik ve denetimlere önemli miktarda fon harcadık. Güvenliği son derece ciddiye alıyoruz

S2: Web3 alanı çok geniş ve pek çok proje web3’ün büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmak istemektedir. Ancak aynı kalıbı takip etme eğilimindedir. Benim sorum şu, web3’e katkıda bulunmak için farklı olarak ne yapmaktasınız?

C2: Herhangi bir blok zinciri ağının birbiriyle iletişim kurmasına izin vermek için en kapsamlı sistemi inşa ediyoruz. Bir layerzero, pyth ve chainlink’i bir araya getirdik. Ancak borpa, webverse zeorsum ve diğerleri gibi bir dizi uygulama oluşturduğumuz için oldukça farklıyız. Aslında teknolojimizin eğlenceli bir kullanım örneği, ilginç mekaniklerle gerçek kullanım durumları ve büyük sorun alanlarını çözmek.

S3: Entaglefi’nin Likidite Kasası hakkında bir açıklama yapabilir misiniz? Nasıl çalışıyor?

C3: Liquid vaults, dolaşıklık yığını üzerine inşa edilmiş yerel bir uygulamadır. Herhangi bir getiri varlığının 1:1 oranında likit stake edilmiş bir türeve dönüştürülmesine izin vermektedir. Böylece kullanıcılar artık bağlı olduğumuz herhangi bir ağda orijinal getiri ve likidite pozisyonlarına karşı borç alabilirler. Kullanıcılar, tüm ağlar ve ekosistemler için çoklu sermaye verimliliği katmanının kilidini açar

S4: Entagle’ın web3’ü birleştirmek ve ekosistem likiditesini optimize etmek için tasarlanmış ilk özelleştirilebilir mesajlaşma Altyapısı olduğunu okudum. Entanle kimliği doğrulanmış veriler sağlıyor mu ve dApps yaratıcıları tarafından birlikte çalışabilir mi ve 2024’te Entagle yol haritası büyük hedefi ve planları nedir?

C4: Bir gamefi altyapı projesi olan zerosum inşa ediyoruz. Ayrıca likit kasa kullanımı için bir getiri faming protokolü olan borpameme tokeni, bir verim piyango dApp’i ve ayrıca Entagle Labs’ta başlatılan çok benzersiz bir çok zincirli fiziksel altyapı AI projesi oluşturacağız.

S5: Entagle etrafındaki ekosistemi genişletmek ve yeni ortaklar ve geliştiriciler çekmek için planlarınız nelerdir?

C5: 75’in üzerinde iş ortağımız var ve şimdi çok heyecan verici yenilikçi projeler arıyoruz. Birçoğu projelerine fayda sağlamak için veri çözümümüzü veya diğer yığın ürünlerimizin çoğunu kullanmak için bize yaklaşmakta. Çok sayıda başka kullanım durumunun yanı sıra girişleri vb. rastgele hale getirmek için çalışmaktayız. Liste sonsuzdur. Bizi izlemeye devam edin ve yakından takip edin!

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir