Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.775
% 0.49
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.775
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

“Ethereum (ETH) Menkul Kıymet Olarak Sınıflandırılmayabilir”

Coinbase CFO’su Alesia Haas, Ethereum’un (ETH) menkul kıymet olarak sınıflandırılmasının pek olası olmadığını düşünüyor.

Fortune ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda Haas, hem Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) hem de Emtia Vadeli İşlem Komisyonu’nun (CFTC) geçmişte ETH’nin bir menkul kıymet olmadığını belirttiğini vurguladı. Mevcut sınıflandırma karmaşıklığının, ABD’de federal düzeyde kapsamlı kripto para düzenlemelerinin olmamasına bağladı.

Haas, kripto paralar için “açık, adil ve uygulanabilir bir düzenleyici çerçeve” ihtiyacını vurguladı. Net düzenlemelerin hem tüketicileri hem de Coinbase’i koruyacağını savundu. Coinbase açısından daha net düzenlemeler, ABD’de uyumlu kripto para ürünleri piyasaya sürmek için bir yol haritası sağlayacaktır.

Fortune’un yakın zamanda yayınladığı bir raporda, SEC’in ETH’yi menkul kıymet olarak sınıflandırma olasılığını araştırdığı belirtildi. Kimliği belirsiz kaynaklara göre rapor, bazı ABD şirketlerinin, SEC’ten ETH’yi hisse senedi benzeri bir varlık olarak nitelendiren celpler aldığını iddia ediyor. Bu kaynaklar ayrıca, SEC’in kimliği belirsiz bir eyalet otoritesi tarafından Ethereum Vakfı hakkında başlatılan soruşturmanın arkasında olabileceğini öne sürüyor.

ETH’nin menkul kıymet veya emtia olarak sınıflandırılması, ABD’deki kripto para piyasası için önemli sonuçlar doğuruyor. Bu sınıflandırma, ülkede sunulan kripto para ürünlerinin türlerini belirleyecektir.

ETH’nin sınıflandırmasının, spot Ethereum ETF’lerinin spot Bitcoin ETF’lerine kıyasla nasıl ele alınacağını etkilemesi bekleniyor. Buna ek olarak, Prometheum davası, ABD yasama organlarında, Özel Amaçlı Aracı Kurumların ETH ile çalışma yetenekleri konusunda sınıflandırmasına bağlı olarak endişelere yol açtı.

Coinbase şu anda, çeşitli ürünleri hakkında devam eden bir SEC davasıyla karşı karşıya. Dava, staking de dahil olmak üzere çeşitli bağlamlarda ETH’den bahsetse de, ETH’nin bir menkul kıymet olduğunu açıkça iddia etmiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir