Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.935
% 1.75
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.935
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Telegram ,Ticaret Botu Solareum Kapanıyor !

Solareum adlı Solana tabanlı Telegram ticaret botu, yetersiz finansman ve son yaşanan güvenlik ihlali sebebiyle kalıcı olarak kapanma kararı aldı. Bu karar, 31 Mart tarihinde Telegram Solareum destek kanalında ve BONKbot’un kurucularından king.sol tarafından yapılan bir bildiri ile duyurulmuştur.

Geliştiriciler, kapanma kararının arkasındaki sebepleri yetersiz finansman, değişen piyasa trendleri ve sistemlerindeki son güvenlik ihlali olarak açıklamışlardır. Buna rağmen ek fon sağlama, piyasa değişikliklerine uyum sağlama ve güvenlik önlemlerini güçlendirme gibi çabalara rağmen, artık kullanıcı güvenliğini sağlayamamaktadırlar.

Telegram ,Ticaret Botu Solareum Kapanıyor !

Solareum, Solana kripto tokenlerini belirli önceden belirlenmiş parametrelere dayalı olarak alım satım yapmak üzere programlanmış bir Ethereum Sanal MakinesiSolana Sanal Makinesi köprüsüne sahip Telegram mesajlaşma platformu tabanlı bir kripto ticaret botudur. Ancak, Mart ayında yaşanan bir güvenlik açığı sonucunda botun zarar görmesi ve birçok kullanıcının cüzdanlarının etkilenmesi bu kararı almak zorunlu kılmıştır.

Geliştiriciler, çalınan fonların merkezi borsalara ulaşması durumunda bunların dondurulması için yetkililere başvuracaklarını belirtmişlerdir. Ayrıca, kapanmanın gerçekleşeceği süreçte kullanıcılarından önemli veri veya varlıklarını hızla geri almalarını tavsiye etmişlerdir.

Son zamanlarda, Solana, memecoin spekülatörleri için yoğun bir merkez haline gelmiş ve bu da dolandırıcıları alevin çekim alanına çeken bir durum olmuştur. Blockchain güvenlik firması Chainalysis’e göre, popüler bir Solana cüzdanını boşaltma kiti için sadece birine adanmış en büyük çevrimiçi topluluk, 6.000‘den fazla üyeye sahiptir. Ayrıca, Web3 güvenlik firması Blowfish, Şubat ayında ileri düzey saldırıları gerçekleştirebilen iki yeni Solana boşaltma aracı tespit etmiştir.

Bu gelişmeler ışığında, Solareum ekibi olarak, kullanıcılarımızın güvenliğini ve varlıklarını korumak adına aldığımız kararların anlayışla karşılanmasını ve işbirliğinizi bekliyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir