Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$61.987
% 3.10
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 61.987
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Solana Memecoin’lerine Olan İlgi Devam Ediyor!

Solana'daki Memecoin Çılgınlığı!

Solana, memecoinleri çevreleyen çılgınlık ve Ethereum’a kıyasla üstün sermaye verimliliği sayesinde merkeziyetsiz borsa (DEX) hacminde Ethereum’un önüne geçti.

Geçtiğimiz hafta boyunca, Solana tabanlı DEX’ler, Solana’daki hacimleri artıran meme coin çılgınlığı ile Ethereum muadillerinden daha fazla faaliyet gördü. DeFiLlama verilerine göre, Solana tabanlı DEX’lerdeki işlem hacmi yedi gün içinde %67 artarak 21,3 milyar dolara yükselirken, Ethereum tabanlı DEX’ler %3’lük daha mütevazı bir artışla 19,4 milyar dolara ulaştı. Şu anda işlem hacmine göre lider akıllı sözleşme blok zinciri olan Solana, Ethereum’un Uniswap liderliğindeki 46 DEX’ine kıyasla, toplam hacmin %88’i ile Orca’nın hakim olduğu 17 DEX’e ev sahipliği yapıyor.


Hakimiyetteki değişim, dogwifwhat, bonk, book of meme ve slerf gibi Solana tabanlı meme coin’lerdeki spekülatif coşkuya bağlandı. Bu eğilim, ağırlıklı olarak Solana‘dan gelen DEX Screener’daki en trend tokenlarda açıkça görülmektedir. Spekülatif çılgınlık öyle boyutlara ulaştı ki 13 Mart’ta bir saat içinde 2.300 meme coin yaratıldı ve Solana’daki sabit coin arzı son yılların en yüksek seviyesi olan 2,80 milyar dolara ulaştı.

Reflexivity Research, Solana’nın hacim artışını puan programları gibi girişimlere ve 2023’ün dördüncü çeyreğinde ivme kazanan Solana DEX Jupiter gibi airdrop’lara bağlıyor. Ayrıca Solana, Ethereum ve diğer akıllı sözleşme blok zincirlerine kıyasla daha yüksek sermaye verimliliğine sahiptir. Bu verimlilik, Solana’nın DeFi ekosisteminde kilitli varlıkların daha düşük dolar değeriyle daha yüksek işlem hacimlerini destekleyebileceğini gösteren DEX hacim / kilitli toplam değer (TVL) oranına da yansımaktadır.

Reflexivity Research’ün Solana Foundation tarafından hazırlatılan son raporu, Solana’nın ekosistemindeki operasyonel verimlilik açısından Ethereum’u önemli ölçüde geride bıraktığının altını çiziyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir