Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.229
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.229
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Solana Memecoin Çılgınlığı Piyasayı Korkutuyor

Sektör liderleri tarafından dile getirilen endişelere rağmen, Solana memecoin ön satışları büyük ilgi görmeye devam ediyor.

CryptoQuant’ın kurucusu ve CEO’su Ki Young Ju, memecoin satışlarındaki artışla ilgili endişelerini dile getirdi. Özellikle, Slerf gibi projeler ve ‘areyoustupid.sol’ gibi ön satışlar, Solana blok zincirinde artan ücretlere ve işlem hacmine yol açan kayda değer bir büyüme yaşadı.

Şirketi kripto para zincirinde ve piyasa verilerinde uzmanlaşmış olan Ju, endişelerini iletmek için sosyal medya platformu X’e başvurdu. Memecoin’lerin kripto endüstrisi üzerindeki zararlı etkisini vurgulayarak, endüstrinin ilerlemesini sağlamaya çalışan meşru projeleri nasıl gölgede bıraktıklarından yakındı.

“Memecoin’ler kripto endüstrisinin bütünlüğü için bir tehdit oluşturuyor” diyen Ju, X’te şunları söyledi: “Milyar dolarlık memecoin’lerin, bu sektörü ileriye taşımak için gerçek ürünler üzerinde çalışan gayretli ekipleri gölgede bıraktığına tanık olmak cesaret kırıcı. Kolay para arayışı, 2018’de patlayan ICO balonunun da gösterdiği gibi, sektörde sürdürülebilir ilerlemeyi teşvik etmiyor.”

Memecoin’lerin yeni kullanıcıların kripto alanına girmesi için bir geçit görevi gördüğü argümanını kabul eden Ju, mali kayıp riskinin yeni gelenleri çekmek için uygun bir yöntem olup olmadığını sorguladı. Ayrıca, 2018 ICO çılgınlığı sırasında birçok projenin katkıda bulunduğu toplumsal değerin eksikliğine ilişkin endişelerini dile getirerek bunu kumarhane benzeri bir ortama benzetti.

Ju, X hakkındaki sözlerini, memecoin destekçilerinin kripto endüstrisinde hızlı kâr peşinde koşmanın olumsuz sonuçlarına aşina olmayabileceğini öne sürerek tamamladı.

2018’deki ICO patlaması, çok sayıda web3 projesinin ilk madeni para tekliflerini gerçekleştirdiği ve dijital varlıkları finansal yatırımlarla takas ettiği dönemi ifade ediyor. 2014’te Ethereum gibi bazı projeler meşru ve başarılı ICO’lar gerçekleştirirken, daha sonraki dönemde spekülatif veya hileli tekliflerin çoğalması patlamaya katkıda bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir