Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.710
% 5.01
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.710
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

“Hızlı Çöküş Olabilir” Uzman, Altın’da Bu Dipleri Bekliyor!

Altın yatırımcıları, değerli metalin fiyatına etki etmesi açısından çeşitli açıklamaları bekliyor. Bu hafta, bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verilerinin öncesinde Yatırım Uzmanı Yusuf Kavak, altına yönelik yorumlarını aktardı. coinmuhendisi.com olarak detayları paylaşıyoruz…

Yatırım uzmanı altının görebileceği seviyeleri paylaştı

Yatırım uzmanı Yusuf Kavak, piyasalara yönelik olarak öncelik Merkez Bankalarının para politikasına yönelik sert tutumunu değerlendirdi. Uzman isim, son zamanlarda ABD Merkez Bankası (FED) dışında Avrupa Merkez Bankası’nın parasal sıkılaşma sinyalinin vermesi ve jeopolitik gerilimler risk iştahını geriye çekiyor. Bu nedenle borsalarda ve riskli varlıklarda baskılanma olduğunu ima eden Kavak, yatırımcıların güvenli liman varlıklarından biri olan ons altına yönelmesinden bahsediyor.

Yazım sırasında 1.830 dolardan el değiştiren altın için beklediği seviyeleri aktaran Kavak, teknik olarak bakıldığında ilk direnç seviyesi olarak 1.849 doların izlenebileceğini düşünüyor. Orta vadeli hareketin hız kazanması için 1.869 ve 1.877 dirençlerinin kırılması gerektiğini ifade ediyor. Düşüş tarafından bakıldığında, değerli metalin 1.810 doların altına düşmesi durumunda destek seviyeleri olarak 1.795 ve 1.782 dolar civarının izlenebileceğini söylüyor.

Uzman: Altın için enflasyon verilerine odaklanmakta fayda var

Yusuf Kavak, piyasadaki hareket için izlenebilecek gelişmeler olarak büyük merkez bankalarının para politikasını sertleştirmesine yönelik ışık tutacak yeni verilere, başta Fed olmak üzere büyük bankalardan gelecek açıklamalara ve ABD’nin TÜFE verilerine işaret ediyor. Öte yandan, Rusya-Ukrayna gerginliği gibi gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak, risk iştahının toparlanma yaşaması durumunda altının değerinde kayıplar yaşanabileceğini düşünüyor.

ABD tahvillerinin son iki yılın zirvesine çıkmasına karşın ons altının baskılanmamasının arkasındaki sebebin de risk iştahının devamlılığı olduğunu bildiren Kavak, bu hissiyatın kısa vadede devam edebileceğini belirtiyor. Son olarak, büyük merkez bankalarına yönelik sıkılaştırma beklentileri ve tahvil faizlerindeki yükselişin devam etmesi durumunda; ons altında yeniden satış baskısının ortaya çıkacağını belirtiyor. Bu nedenle 1.877 dolar aşılmadığı sürece yukarı yönlü hareketlerin kısıtlanabileceğini, merkez bankalarının sıkılaştırmaya gitmesi ile hızlı bir çöküş görülebileceğini söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir