Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.585
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.585
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hacker, Rocketswap’ten Çaldığı Parayla Memecoin Çıkardı

Base Layer 2 ağı üzerine kurulmuş merkeziyetsiz borsa Rocketswap saldırıya uğradı. Güvenlik firması PeckShield’e göre hacker 471 Eth (870.000$) ile kaçtı.

Rocketswap’in ekibi, saldırının nedenini, Dex’in başlatma paneli dağıtımında çevrimdışı imzaları kullanması ve özel anahtarları sunucuda depolama kararı da dahil olmak üzere bir dizi hata olarak tanımladığını iddia etti.

Sonrasında, bazı sosyal medya kullanıcıları ekibe karşı suçlamalarda bulundu. Ancak ekip her türlü suçlamalara üçüncü taraf bir bilgisayar korsanının suçu olduğuna ısrar ediyor.

Ekip, bilgisayar korsanının proje tarafından kullanılan bir bulut sunucusuna kaba kuvvet saldırı gerçekleştirdiğini söyledi. Ayrıca Rocketswap’in özel anahtarlarını çıkarmalarına olanak tanıdığını ve ardından getiri çiftliğinden varlık transferlerini çıkardığını iddia etti.

Ekip fırlatma rampasını dağıtırken çevrimdışı imzaları kullanması ve özel anahtarları sunucuya koyması gerektiğini bildirdiğimiz için üzgünüz. Dedi.

Sunucuda bir saldırı tespit edildi. Çiftlik sözleşmesi için kullanılan proxy sözleşmesi nedeniyle, çiftliğin varlıklarının devrine yol açan çok sayıda yüksek riskli izin vardı.” dedi.

Bu son saldırı, 31 Temmuz’da 630.000$ kaybeden LeetSwap borsası saldırısının ardından, hızlı bir şekilde Base ağındaki ikinci önemli güvenlik açığını işaret ediyor.

Temel ağın geliştiricilere özel ana ağı Temmuz ayında etkinleştirildi ve geliştiricilere sınırlı bir aşama başlatıldı. Ardından daha geniş bir genel sürüm yayınladı. Geliştirici aşamasından bu yana, Ethereum’dan ağa 200 Milyon $’ın üzerinde varlık aktarıldı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Hacker Memecoin Çıkardı

Dünkü Rocketswap olayının ardından PeckShield, hacker çalınan varlıkları Base blok zincirinden Ethereum’a taşıdığını ve LoveRCKT adlı bir memecoin çıkardığını fark etti. Bu yeni çıkan token daha sonra Uniswap’te 400 ETH likidite aldı. Hacker tarafından kullanılmasına rağmen kullanıcılar akın etti. Bununla beraber LoveRCKT’nin fiyatı sadece bir günde 3 kat yükseldi. Ardından %90 düştü.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir