Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.944
% 2.52
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.944
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Hong Kong Merkezli Şirket, Blockchain Lojistiğinde Gelişiyor

Global Shipping Business Network

Danimarkalı lojistik şirketi Maersk‘in geçen yıl blok zinciri tabanlı tedarik zinciri platformunu sonlandırmasının ardından, blok zinciri ticaret uygulamalarına odaklanan ve kâr amacı gütmeyen bir konsorsiyum olan Global Shipping Business Network (GSBN) uzun vadede önemli bir lojistik aracı olmaya çalışıyor.

Global Shipping Business Network (GSBN) adlı bir şirketler topluluğu, blockchain teknolojisiyle ilgili ticaret uygulamalarına yoğunlaşıyor. Hong Kong merkezli GSBN, nakliye ile ilgili verilerin izin verilen blok zincirine dayalı güçlü bir veri yönetimiyle sadece yetkili taraflar tarafından katkıda bulunulmasına ve kullanılmasına izin veren dünyanın en büyük platformlarından birini işletmekte.

GSBN, 2021’de blockchain tabanlı nakliye platformunu başlattığından beri büyük nakliye şirketleri Cosco, OOCL ve Hapag-Lloyd gibi ortaklarla bağlantı kurdu. Organizasyon ayrıca Hutchison Ports, SPG Qingdao Port, PSA International, Shanghai International Port Group ve Cosco Shipping Ports gibi terminal işletmecileri ile ortaklıklar kurmuştu.

The South China Morning Post tarafından yayınlanan bir habere göre, GSBN şu anda Maersk’in TradeLens platformuna rakip olarak görünen dünyanın en büyük platformlarından birini yönetiyor. Platform, yalnızca yetkili tarafların nakliye ile ilgili verilere katkıda bulunmasına ve bunları kullanmasına izin veren, güçlü veri yönetimine sahip izin verilen bir blok zincirine dayanmaktadır.

Maersk gibi büyük endüstri firmalarının benzer projeleri sonlandırmasına rağmen, Global Shipping Business Network (GSBN) CEO’su Bertrand Chen, blockchain’in endüstride henüz yakalanmadığından emin, ancak benimsenmesinin bir on yıl daha alabileceğini belirtiyor.

Chen, küresel ticaretin 2032 yılına kadar “kalem ve kağıt” kullanmaya devam etme şansının olmadığını savunarak, “Bence birçok insan için net anlayış, bu endüstrinin dijitalleştiğidir” diyor.

Chen, ülkenin sektöre para akıttığı için Çin’in blockchain lojistiğinde liderliği ele geçirdiğini öne sürüyor. Ayrıca, şimdiye kadar birçok yerel blockchain çözümünün Çin’e özgü olduğunu da kabul ediyor.

GSBN’nin CEO’su ayrıca, küresel ticaretin dijitalleşmesinin kaçınılmaz olduğunu ve belgelerin NFT‘lerle temsil edilmesinin gerçek öldürücü kullanım örneği olacağını söylüyor. Chen, Çin’in blockchain gelişiminde liderliği ele geçirdiğini ve bu yatırımların GSBN için daha fazla potansiyel ortak yaratabileceğini belirtiyor. Ancak, Maersk gibi büyük endüstri firmalarının benzer projeleri sonlandırmasına rağmen, Chen “blockchain’in henüz endüstri tarafından tam olarak benimsenmediğini ve bu sürecin bir on yıl daha süreceğini” söylüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version