Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.209
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.209
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Genesis SEC’le Uzlaştı: 21 Milyon Dolar Ceza Ödeyecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto borç verme şirketi Genesis Global Capital, Menkul Kıymetler Komisyonu ile nihai bir anlaşmaya vardı. Gemini Earn programı ile ilgili olarak menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekten 21 milyon dolarlık bir ceza ödeyecek

SEC, Genesis ve Gemini’ye Karşı Dava

SEC, Ocak 2023’te Genesis ve kripto borsası Gemini’ye karşı dava açtı ve Gemini Earn programının kayıtsız menkul kıymetler sunduğunu iddia etti. Hem Genesis hem de Gemini davayı durdurmaya çalıştı, ancak bir New York yargıcı, anlaşma duyurusundan önceki günlerde hareketlerini reddetti.

Genesis, İflas Başvurusu Yaptı

SEC suçlamalarını yaptıktan kısa bir süre sonra Genesis ve iki iştirakçisi iflas koruması başvurusunda bulundu. Kesinleşen anlaşma miktarı, Genesis’in daha önce mahkeme belgelerinde açıkladığı 21 milyon dolarlık SEC anlaşmasıyla örtüşüyor.

Anlaşma Detayları ve Etkisi

SEC, Genesis iflas davasındaki tüm diğer izin verilen mütalebât ödenene kadar cezanın hiçbir bölümünü almayacağını açıkladı.

SEC Başkanı Gary Gensler bir açıklamada, kripto borç verme platformlarının menkul kıymetler yasalarına uymasının önemini vurguladı. Anlaşmayı, SEC’in kripto piyasasında yatırımcıları korumaya yönelik devam eden çabalarının bir parçası olarak değerlendirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir