Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.726
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.726
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

GameStop, Nft Pazaryerini Kapattı!

GameStop, NFT Pazar yerinin kapatıldığını duyurdu. Sitede yayınlanan bir açıklamada şirket, kapanmanın nedeni olarak “kripto alanına ilişkin devam eden düzenleyici belirsizliği” gösterdi.

Pazar yeri resmi olarak 2022 Cadılar Bayramı’nda  açıldı ve ImmutableX ile ortaklaşa oyun varlıklarına odaklandı.

Yaşanan bu olay, şirketin geçen Ağustos ayında kripto cüzdanını iptal etmesinden sonra GameStop’un kripto sektöründen çıkmak üzere olduğu anlamına geliyor. Web sitesinin mesajında, dijital varlıkların herhangi bir vitrin yerine blockchain üzerinde barındırılması nedeniyle müşterilerin NFT’lerini diğer pazaryerlerinde satabilecekleri belirtiliyor.

Fakat GameStop’un NFT pazarı NFT ticaret hacimlerinde büyük bir etki yaratmada başarısız olduğu için bu haberin gözlemcileri şok etmesi pek olası değil. Pazaryeri’nin X hesabı da geçen yılın eylül ayından bu yana aktif değil. Yine de bu hamle, 2022’de Web3’e giriş yaparak perakende yatırımcı hayranlarını bir araya getirmeye çalışan şirket için önemli bir dönüşe işaret ediyor.

Pazaryerinin Başlangıcı

Video oyun mağazalarının düşüşte olduğu şu günlerde GameStop, yeni bir hamleye imza atmış durumda. Şirket, uzun zamandır geliştirme sürecinde olan NFT pazaryerini resmen başlattı.

Pazaryeri, diğer web3 oyunlarına ek olarak Gods Unchained, Guild of Guardians ve Illuvium gibi Immutable X oyunları için varlıklar sunacak. Tüm işlemler ücretsiz bir biçimde yapılacak.

Immutable X’in arkasındaki şirket Immutable, oyun odaklı bir NFT pazaryeri oluşturma amacıyla, geçtiğimiz şubat ayında GameStop ile ortaklık kurdu. Immutable, geçtiğimiz mart ayında 2,5 milyar dolarlık bir değerlemeye sahiptir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version