Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.486
% 2.59
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.486
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Yeni GameStop Olayı: Bu Altcoin Short Squeeze’le Uçuyor!

Kripto kredi platformunun iflas riski, CEL fiyatında %70’lik düşüşe neden oldu. Celsius Network’ün yerel kripto para birimi olan CEL, ardından kısa sürede toparlanarak 19 Haziran’dan bu yana neredeyse 4x yaptı. Altcoin üzerindeki short baskısı şimdilik Twitter topluluğu tarafından karşılanıyor.

Celsius (CEL), GameStop benzeri bir ‘short squeeze’ olayının ortasında %300 yükseldi

Coinmuhendisi.com analizlerinde yer verdiğimi üzere Celsius, 19 Haziran’da 0,67 dolardan 21 Haziran’da 1,59 dolara yükseldi. Aynı dönemde altcoin piyasasının %12,37’lik yükselişine kıyasla %180’lik bir artış yaşadı. Özellikle, Twitter kripto analisti PlanC’nin paylaşımları etkili oldu. Planc, Celsius’un koordineli bir saldırıya uğradığını kaldığını kanıtlayabilen herkes için 20 milyon dolarlık ödül açıkladı. Bunun ardından CEL fiyatında ralli başladı. Bu da kripto kredi firmasının geçen hafta para çekme işlemlerini askıya almasına neden oldu.

Duyuru Twitter’da çılgınlığa yol açtı

Bu esnada, birçok hesap Twitter bio’larına #CelShortSqueeze hashtag’i yerleştirdi. Böylece CEL’in düşeceğine bahse giren yatırımcıları hedefleme niyetlerini yansıttı.

Hashtag, Twitter’da ABD’de daha yüksek trenddeydi. Bu arada, Google Trends tarafından izlenen verilere göre, “CEL short squeeze” anahtar kelimesi için yapılan internet sorguları da 12 Haziran ile 18 Haziran arasında 100 puana ulaştı.

“Trend” etiketi ve anahtar kelime, day trader’ların toplu olarak CEL satın aldıklarını ve böylece fiyatını yukarı doğru ittiğini ima ediyor.

Bu nedenle, “short” pozisyon alan yatırımcılar, yani CEL’i daha düşük bir fiyattan satın alma beklentisiyle ödünç alıp satan yatırımcılar, short pozisyonlarını “kapatmak” yerine daha yüksek bir fiyattan geri almak zorunda kaldılar. Sonuç olarak, sözde “short squeeze” başarılı oldu. Böylece büyük bir CEL rallisine yol açtı.

Altcoin projesine yönelik baskı, Ocak 2021’deki GameStock çılgınlığını hatırlatıyor

Burada, Reddit kullanıcıları örgütlenerek hedge fonlarına karşı pozisyon aldılar. Melvin Capital ve diğer hedge fonlarının short pozisyonlarına zarar vererek kar elde ettiler. Bununla birlikte şirketlerin milyarlarca dolar zarar etmesine neden oldular.

İflas riskleri devam ediyor

Geçen yıl 20 milyar doların üzerinde dijital varlığı yöneten Celsius, şimdi iflas riskiyle karşı karşıya. Bunun nedeni, müşterilere kripto para yatırmalarında aşırı yüksek getiri (%18’e kadar) ödeyememesidir. Web sitesine göre, Celsius’un Mayıs ayında, 2022’nin başında elindekinin neredeyse yarısı olan yalnızca 12 milyar dolarlık varlığı vardı. Firma daha sonra yönetim altındaki varlıklarını açıklamayı bıraktı.

CEL, Celsius ekosisteminde faiz getirisi ve borçları geri ödemek için kullanılan yerel kripto para birimidir. Şu anda Nisan 2021’deki ATH seviyesi olan 8 doların neredeyse %84 altında işlem görüyor. Bu nedenle, aşağı yönlü baskı altında kalmaya devam ediyor.

Aşağıdaki Fibonacci düzelme grafiğine göre, CEL/USD bugün aralık direnç seviyesi 1,95 doları yeniden test etti. 1,7 dolardan gelen satıcılar CEL fiyatını tekrar 1.29 dolara çekti.

Bu seviyenin üzerinde başarılı bir kırılma, sonraki hedef olarak CEL fiyatını 3.11 dolara yönlendirecek. Diğer yandan bir geri çekilme, analist Yashu Gola’ya göre fiyatı bugünkü fiyattan %73 düşüşle mevcut aralık desteği olan 0.34 dolara düşürebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir