Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.083
% 0.38
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.083
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Kripto para sektöründe bugün öne çıkan haberler

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle satır aralarında kalan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Kripto firması BlockFi, FTX ile 250 milyon dolarlık rotatif kredi anlaşması imzaladı

BlockFi CEO’su Zac Prince, bugün Twitter üzerinden BlockFi’nin kripto para borsası FTX ile 250 milyon dolarlık bir rotatif kredi tesisi için bir ön sözleşme imzaladığını söyledi.

Anlaşmanın, kripto para piyasasında düşüş eğilimi devam ederken BlockFi’nin kısa vadeli sermaye ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Geçen hafta şirket, pazarlama harcamalarını ve yönetici tazminatını azaltmak gibi diğer maliyet düşürücü önlemleri uygulamanın yanı sıra çalışan sayısını yaklaşık %20 oranında azalttığını bildirmişti.

Babel Finance borçlarını erteliyor

Daha yüksek mevduat oranları sunarak yatırımcı fonu çekmeye çalışan şirketler, piyasanın sert düşüşüyle birlikte ciddi risklerle karşı karşıya kaldı. Bunlardan biri olan Babel Finance, tüm ürünler için çekim işlemlerini ve geri ödemelerini aniden durduran son şirket oldu.

Hong Kong merkezli kripto firması yaptığı açıklamada, borç geri ödemelerinin ertelenmesine ilişkin ön anlaşmanın kısa vadeli likidite baskılarını hafiflettiğini söyledi. Borç ertelemesi, şirketin ticari faaliyetlerine ilişkin bir acil durum değerlendirmesi uygulaması sonrasında geldi.

USDD, 1 doların altında işlem görmeye devam ediyor 

USDD, 12 Haziran 2022’den bu yana, 1 dolar sabitinin altında işlem görüyor. Bu süre boyunca en düşük 0,928 dolara kadar gerileyen algoritmik sabit kripto para, sabitliğini kaybetmesine rağmen Tron DAO Rezervi, varlığın “Blockchain mekanizması ve teminatlı varlıkların” bir kombinasyonu olduğunu iddia ederek sabitlikten ayrılmadığını iddia ediyor.

Hoskinson, Vasil hardfork’un ADA’nın en büyük yükseltmesi olduğunu söyledi

Cardano’nun (ADA) merakla beklenen Vasil hardfork güncellemesi Temmuz ayına ertelendi. Cardano kurucusu Charles Hoskinson ertelemeyle ilgili açıklamalarda bulunurken Vasil Hard Fork kodunun tamamlandığını ve neredeyse piyasaya sürülmeye hazır olduğunu söyledi.

Ayrıca Hoskinson, Consensus’un ardından Cardano’nun DApp geliştiricileri ve diğer geliştiricilerle iyi ilişkiler kurduğunu ve çoğu geliştiricinin test süreçlerine dahil olmak istediğini söyledi.

Hublot, Bitcoin ile online olarak satın alınabilen 200 adetle sınırlı lüks saati piyasaya sürdü

İsviçreli lüks saat üreticisi Hublot, 21 Haziran’da BitPay aracılığıyla seçilen kripto para birimleri kullanılarak online satın alınabilecek 200 adetle sınırlı sayıda olan saat modelini piyasaya süreceğini duyurdu.

Yeni Big Bang Unico Essential Grey modeli, yalnızca saat yapımcıları Hublot United States eBoutique’de satışa sunulacak ve saat yaklaşık 21.800 dolara satışa sunulacak. Diğer bir ifadeyle Bitcoin ile satılacak olan saatin fiyatı, yaklaşık 1 Bitcoin değerinde olacak.

Deloitte ve NYDIG, işletmelerin Bitcoin’i benimsemesine yardımcı olmak için iş birliği yapacak 

Deloitte, bankacılık, ödül programları ve diğer aktivitelerle Bitcoin ürünlerini içeren birçok alanda Blockchain ve kripto varlık tabanlı hizmetleri etkinleştirme niyetinde.

Profesyonel finansal hizmetler devi Deloitte, devam eden piyasa düşüşüne rağmen Bitcoin (BTC) konusunda giderek daha ciddi adımlar atıyor ve BTC’nin benimsenmesini teşvik etmek için büyük bir girişim oluşturuyor.

Deloitte, her büyüklükteki şirketin kripto varlıkları kullanmasına yardımcı olmak için Bitcoin odaklı finansal hizmetler firması New York Digital Investment Group (NYDIG) ile ortaklık kurdu.

Pazartesi günü yapılan ortak bir bildiride, NYDIG ve Deloitte, Bitcoin ürün ve hizmetlerini benimseme konusunda danışmanlık talep eden müşteriler için merkezi bir yaklaşım oluşturmak adına stratejik bir ortaklığın başlatıldığı duyuruldu.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir