Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.985
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.985
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ronaldinho, Hakkındaki Kripto Suçlamasını Yalanladı!

Ronaldinho

Yerel basında çıkan haberlere göre, dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Ronaldinho, kendisine yöneltilen kripto suçlamalarını kabul etmedi.

Eski profesyonel futbolcu, kongredeki bir duruşmada kendi resminin, sahte olduğu iddia edilen bir kripto planını pazarlamak için uygunsuz bir şekilde kullanıldığını söyledi.

Emekli profesyonel futbol yıldızı Ronaldinho Gaúcho, Brezilya’daki bir kongre duruşmasında ifade verdi ve kendi adını taşıyan 61 milyon dolarlık bir kripto piramit planına dahil olduğunu reddetti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

31 Ağustos‘ta Ronaldinho, parlamento komitesi soruşturması önüne çıktı ve “18kRonaldinho” adlı kriptoda günlük %2 getiri vaat eden plandaki herhangi bir rolü reddetti . Firmaya karşı 61 milyon dolar tazminat talep eden bir dava açıldı.

Ronaldinho, şirketle hiçbir zaman ortak olmadığını ve kendisinin de sözde planın kurbanı olduğunu ileri sürerek adını ve görselini izni olmadan kullandığını iddia etti.

Duruşmada 18kRonaldinho‘nun Ronaldinho‘yu tasvir eden pazarlama görüntüleri gösterildi.

Ronaldinho

Fotoğrafların, saat satan şirketin bir yan kuruluşuyla Temmuz 2019‘da imzaladığı sözleşme kapsamında çekildiğini ancak sözleşmenin aynı yılın Ekim ayında feshedildiğini ve hiçbir zaman uygulanmadığını söyledi.

Soruşturma başkanı Aureo Ribeiro, Ronaldinho‘ya şirkete yatırım yapanlara geri ödeme yapmayı isteyip istemediğini sordu, Ronaldinho buna sessiz kalacağını söyledi.

Ayrıca 61 milyon dolarlık dava sorulduğunda da yanıt vermedi.

Ronaldinho , soruşturmayla ilgili daha önce, en son 24 Ağustos‘ta yapılan iki duruşmaya katılmamıştı . Hava koşulları nedeniyle katılamayacağını söyledi.

31 Ağustos‘taki son duruşma, Kongre huzuruna çıkmak için son şansıydı; eğer bunu yapmasaydı, Ronaldinho olası para cezaları veya tutuklamayla karşı karşıya kalacaktı; bu durumda yetkililer onu zorla duruşmaya çıkarabilirdi.

Soruşturma, sözde kripto piramit planlarını araştırmak için Haziran ayında başlatıldı ve Brezilya‘nın alt meclisi Temsilciler Meclisi tarafından yürütülüyor.

Ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından kripto kullanarak yalan yere yüksek getiri vaat ettiği iddia edilen toplam 11 şirketi araştırıyor.

İlginizi Çekebilir: Binance Asya-Pasifik Başkanı Leon Foong İstifa Etti!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version