Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.250
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.250
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

FriendTech Geliştiricileri, 20 Milyon Dolar Kazandı!

FriendTech

Son zamanlarda hype yakalayan sosyal medya platformu FriendTech’in arkasındaki geliştirme ekibi, hayata geçmesinden bu yana sadece birkaç ay içinde yaklaşık 20 milyon dolar gelir elde etti.

FriendTech, Ağustos ayında piyasaya sürüldü. Uygulamanın amacı kullanıcıların Twitter hesaplarını bağlamasına olanak tanıyan ve Coinbase destekli Katman 2 ağı Base üzerindeki ETH ile etkileyici profil tokenlarının satın alınmasını veya satılmasını kolaylaştıran bir platformdur.

DeFiLlama verilerine göre proje, Base’deki en büyük gelir getiren uygulama ve piyasada bulunan en iyi SocialFi uygulaması olarak yer almakta. Şuan uygulamanın hacmi 45 Milyon Dolara ulaşmış durumda. Ayrıca bu hızla yıllık 180 milyon dolarlık gelir elde etme yolunda ilerliyor.

Platform şimdiye kadar kullanıcılarından 40 milyon dolar gelir elde etti. Bu ücretler, sosyal tokenların işlem hacminin yaklaşık %10’unun vergilendirilmesiyle elde edilir. Bu toplam ücretin yarısı gelir olarak proje ekibine, diğer yarısı ise hissesi takas edilen kullanıcılara dağıtılıyor.

Şuana kadar FriendTech benzeri birçok uygulama çıkmış durumda ve bu friend’in hacminin düşmesine neden oldu. Fakat geçtiğimiz gün adından söz ettiren Stars Arena isimli SocialFi uygulamasının hacklenmesiyle beraber piyasa sarsılsa da hala Friendtech liderliğini korumakta.

Birçok veriye göre FriendTech’in kurucusu ‘0xRacer’ 20 milyon dolarlık gelirin yanı sıra, platformdan ayrı olarak 440.000 dolardan fazla gelir elde etti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Güvenlik Sorunu

Platform son zamanlarda kullanıcı güvenliği konusunda zorluklarla karşılaştı ve bu konuda iyileştirme çalışmaları yaptı. Proje, kullanıcılarına yönelik çok sayıda SIM değiştirme saldırısından sonra kullanıcılara telefon numaralarından e-postalara geçiş yapma seçeneği sundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir