Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.359
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.359
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ethereum, Akıllı Hesaplar Döneminin Başladığını Açıkladı

EthereumPoW

Ethereum, ERC-4337 olarak bilinen ve hesap soyutlama özelliği ile kullanıcıların kaybolan kripto anahtarlarını kurtarabilecekleri önemli bir gelişmeyi devreye soktu.

Bu yeni standart, EntryPoint adlı akıllı sözleşme aracılığıyla dağıtılmakta ve halihazırda tam bir güvenlik denetiminden geçmekte. Ethereum Vakfı’nın gelişmeyi ETHDenver konferansında WalletCon etkinliğinde duyurması beklenmekte. ERC-4337’nin dağıtımının kolay olmasının nedeni, yükseltmenin akıllı bir sözleşme eklenerek gerçekleştirilmekte olmasıdır.

Ayrıca  bu yükseltme, hesap soyutlamasını ana protokole entegre etmek için tasarlanmıştır.

Hesap soyutlama, Ethereum cüzdanlarını daha kullanıcı dostu hale getirmek ve kripto anahtarlarının kaybolmasını önlemek amacıyla kullanıcıların cüzdanlarını akıllı sözleşme hesaplarına dönüştüren bir kavramdır.

Ethereum’da kullanıcılar kriptolarını tutmak için Harici Sahipli Hesaplar (EOA) ve Sözleşme Hesapları (CA) oluşturabilirler. EOA’lar özel ve açık anahtarlarla çalışırken, CA’lar kod tarafından kontrol edilen hesaplardır. EOA’larla ilgili sorun ise bir kullanıcının özel anahtarlarını kaybetmesi durumunda kriptolara erişiminin kaybolmasıdır.

Hesap soyutlama, EOA hesaplarının sorunlarını bir CA ile birleştirerek ele alır ve kullanıcıların kriptolara erişimlerini sürdürmelerine olanak tanır.

Geçtiğimiz günlerde Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, yeni bir blog yazısında, Ethereum ağının kullanımını daha iyi hale getirmek için daha fazla iyileştirme yapılması gerektiğini belirtmekteydi.

Son olarak Ethereum, blok zincirinde gerçekleştirmeyi planladığı Şangay hard forku için Sepolia test ağında başarılı bir yükseltme gerçekleştirdi. Yapılan yükseltme, Ethereum ağının ana ağında gerçekleştirilecek olan Şangay ve Capella hard forklarını simüle ediyordu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir