Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.891
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.891
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

BlockFi Ve Gemini’ye Bir Toplu Dava Daha Açıldı

BlockFi Dava

Bir yatırımcı, iflas etmiş kripto para borç vereni BlockFi firmasında yaklaşık 2 milyon dolarlık fonunun dondurulmasından sonra kurucularına, iki yöneticisine ve kripto borsası Gemini’ye karşı bir toplu dava açtı.

Yatırımcı Trey Greene, New Jersey Bölge Mahkemesi’nde yaptığı şikayette, davalıları tüketici dolandırıcılığı, borsa yasalarını ihlal etmek, güvene dayalı görevleri ihlal etmek ve kayıtsız menkul kıymetler teklif etmek ve satmak da dahil olmak üzere birçok suçlamayla suçladı.

Greene, kayıtsız menkul kıymetler olduğu iddia edilen faiz hesaplarına yatırım yaptığını, 400.000 doların üzerinde sermaye kazancı elde ettiğini ve ancak BlockFi’nin FTX’in iflas başvurusunda bulunduğu gün olan 10 Kasım’da tüm para çekme işlemlerini dondurmasının ardından şu anda fonları çekemiyor.

Greene ayrıca, BlockFi kurucuları Zac Prince ve Flori Marquez’in tekliflerin federal sigortalı banka ürünleriyle karşılaştırılabilmekte olduğuna dair yanlış beyanlarıyla “kayıtsız menkul kıymetleri” satın almaya teşvik edildiğini iddia etmekte.

Daha önce BlockFi müşterilerinin kripto varlıklarını saklama hizmetleri aracılığıyla saklayan kripto borsası Gemini de suçlanmakta ve müşterilerin varlıklarının güvenliği ve erişilebilirliği hakkında yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğu iddia edilmekte.

Toplu dava  temsilcileri, 4 Mart 2019 ile 10 Kasım 2022 arasında BlockFi faiz hesaplarını satın alan tüm BlockFi hissedarlarıdır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

BlockFi Ve Gemini’ye Bir Toplu Dava Daha Açıldı” te bir düşünce

  1. Pingback: Gemini JPMorgan İle İlişkilerini Kesiyor İddiasını Yalanladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir