Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.400
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.400
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Dev Bitcoin Madenci Şirketi İflastan Çıkıyor!

Bitcoin

Bitcoin madencileri arasında kripto sektörünün en önde gelen kurbanlarından biri olan Core Scientific, Teksas Güney Bölgesi iflas mahkemesinden Bölüm 11 yeniden düzenleme planları için onay aldı ve hisselerini bu ayın sonuna kadar Nasdaq’ta yeniden listelemeyi bekliyor.

Yapılan basın açıklamasına göre, yeniden yapılanma planı kapsamında şirket mevcut borcunun tamamını ödeyecek ve mevcut hissedarlar yeni şirketin özsermayesinin yaklaşık %60’ını alacak.

Core CEO’su Adam Sullivan yaptığı açıklamada, “Bugünkü planın onaylanması, yeniden yapılanmamızda belirleyici bir andır. bB ayın sonuna kadar motivasyonu yüksek ve başarıya hazır bir ekiple daha da güçlü bir şirket olarak ortaya çıkmaya hazırız” dedi.

Onay, şirketin, madencinin yeniden yapılanmasını tamamlaması için son adımlar arasında yer alan, önerilen 55 milyon dolarlık özsermaye hakkı teklifini bu ayın başlarında kapatmasının ardından geldi.

Önceki boğa sezonunda Bitcoin fiyatının 60.000 dolardan fazla yükseldiğinde şirket, 143.000 madencilik teçhizatı işleterek, hesaplama gücü veya hash oranı açısından halka açık en büyük bitcoin madencisiydi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Fakat Core Scientific, 21 Aralık 2022’de 11. Bölüm için başvuruda bulunduğunda, Bitcoin fiyatı yaklaşık 16.000 dolara düşmüştü.

Bitcoin fiyatı, spot bitcoin ETF’in ABD’de SEC tarafından onaylanmasının ardından ve yaklaşan bitcoin yarılanması öncesinde yatırımcıların yenilenen ilgisiyle desteklenerek 43.000 dolara yükselirken şirket şu anda iflastan çıkıyor.

Madenci, yakın tarihli bir sunuma göre, iflastan çıktığında emsalleri arasında ilk sıradaki konumunu korumayı beklemeye devam ediyor ve bu yıl kendi operasyonu için 182.000 madencilik teçhizatı öngörerek bu sayının 2027’de neredeyse 1,1 milyona çıkmasını bekliyor.

Core ayrıca bekliyor 2024’te yıllık gelirin yaklaşık 600 milyon dolar, 2027’de ise neredeyse 1 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir