Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.518
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.518
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Wall Street’in Bitcoin’e Girişi Riskli Mi?

Etf

Bitcoin Etf onaylanmasından sonra ABD’nin önemli finans kuruluşu olan Wall Street için bazı riskler taşıyabilir.

Bitcoin, 11 spot Bitcoin Etf’sinin onaylanmasının ardından ABD’de resmi olarak ana akım haline geldi. BlackRock, Fidelity ve Bitwise gibi ihraççıların ürünleri Perşembe günü piyasaya çıktı ve ilk iki günde kümülatif işlem hacmi 7 milyar doları aştı.

Kripto sektörü, yıllardır kriptonun teknik özelliklerine hazır olmayan en büyük finans şirketlerine ve kripto meraklısı perakende yatırımcılara açık olan piyasaya büyük miktarda yeni fon akışı sağlamak için bu onayı bekliyordu.

Fakat Bitcoin’in Wall Street ile buluşmasının da riskleri var. Uzun süredir bitcoin kullanan bazı kişiler, Bitcoin sahipliğinin küçük bir grup kurumun elinde yoğunlaşma potansiyelinin arttığına, potansiyel yeniden varsayımlara ve Bitcoin topluluğunun kendisini yönetme biçimindeki değişikliklere işaret ediyor.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Başarısızlık Noktası

Birçok kripto bireyinin fark ettiği en belirgin endişe, ETF hisselerini destekleyen tüm bitcoinlerin yalnızca bir avuç atanmış saklayıcı tarafından tutulacağıdır. Gemini’yi seçen VanEck ve kendi saklama ürünü olan Fidelity hariç, ihraççıların çoğu Coinbase’i saklamacı olarak listeledi.

Bitcoin saklama şirketi Casa’nın kurucu ortağı Jameson Lopp, böyle bir durumda saklamacının tek bir başarısızlık noktası haline geldiğini ve “devlet kurumları tarafından çalınması gereken nispeten az sayıda ‘kapı’nın’ bulunduğunu” belirtiyor. Ayrıca “ETF’lerde kilitli olan Bitcoin’e el koymak isterlerse” dedi.

Potansiyel bir hükümete el koyma konusuna gelince, insanlar Roosevelt dönemindeki altın sahipliği yasağına aynı benzetmeler yapıyor. Ancak Ross, o zamanlar ABD dolarının altınla desteklendiğini, bunun da onu para politikasının önemli bir bileşeni haline getirdiğini ve Bitcoin’in aynı konumda olmadığını söyledi. “Hükümetin Amerikalılardan bitcoin alması için hiçbir neden yok” diye ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir