Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.540
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.540
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Danışmanlık Firması: Bu Altcoin Piyasası Kat Be Kat Büyüyecek!

Danışmanlık firması McKinsey tarafından düzenlenen ankete göre, bir altcoin piyasası 5 trilyon doların üzerinde piyasa değerine ulaşabilir.

2030 yılına kadar 5 trilyon doları aşacak altcoin piyasası: Metaverse

Uluslararası danışmanlık şirketi McKinsey, metaverse hakkında yakın zamanda yapılan bir analizde, piyasanın sekiz yıl içinde yaklaşık olarak Japonya’nın GSYİH’sinin büyüklüğüne eşit 5 trilyon dolar değerinde olabileceğini tahmin etti.

Makale, 2030 yılına kadar metaverse’in piyasa değeri hakkında çarpıcı tahminler içeriyor. Özellikle, günlük hayata nüfuz etmeye devam ettikçe, canlı etkinliklerin %50’sinin sanal ortamda gerçekleşebileceği tahmin ediliyor. Ayrıca günlük ticaretin %80’i metaverse’e geçiyor. Her internet kullanıcısı, o sırada günde yaklaşık altı saatini metaverse’de harcayacak.

Metaverse, hangi alanlarda hayatımıza giriyor?

Rapora göre metaverse, öncelikle oyunların katalizör olduğunu görecek. Müzik ve film gibi diğer eğlence sektörlerini geride bırakacak. Şu anda dünya çapında 3 milyardan fazla oyuncu var ve sektör 200 milyar dolar değerinde.

Oyun oynamanın yanı sıra, 2030 yılına kadar e-ticaret ve sanal reklamcılıkta metaverse katılıyor. Her ikisinin de 2 trilyon ile 2,6 trilyon dolar arasında bir küresel harcamaya ulaşması mümkün. Bu arada, e-ticaret için toplam harcamanın 144 milyar dolar olması bekleniyor. Sanal reklamcılık için bu miktar 200 milyar doların üzerinde.

Altcoin sektörü, Web 2.0’a benzer devrimi hazırlıyor

Raporun baş yazarı Eric Hazan, metaverse’in 2004’teki Web 2.0 ile karşılaştırılabilir bir durumda olduğunu söyledi. Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, o zamanlar insanların internetten birbirleriyle etkileşim kurma biçiminde devrim yaratmanın eşiğindeydi. Ek olarak Hazan, ayrı bir blog yazısında şunları söylüyor:

Tüketici kontrolü ve internetin demokratikleşmesi gibi ütopik kavramları” desteklemek için altyapı teknolojisi henüz hazır değil.

Ayrıca Hazan, metaverse’in beş yıl önce yapay teknolojinin ne olduğuyla karşılaştırılabilir yeni bir alan olması nedeniyle altyapısı için gerekli olan temel teknolojileri geliştirmek için sektöre para akmaya devam edeceğini öngördü:

Metaverse’i oraya getirmeye yardımcı olmak için altyapısının her yönüne milyarlarca dolar akıyor. Buna fiziksel cihazlar, platformlar ve sanal dünyaların yanı sıra motorlar ve Blockchain gibi arka uç teknolojik olanak sağlayanlar da dahildir.

Araştırmaya göre CEO’ların %95’i metaverse’in sektörlerine yardımcı olacağını düşünüyor

Müşterilerin yaklaşık üçte ikisi, sanal ve gerçek dünyaları birbirine bağlayan teknolojiler konusunda oldukça hevesli. Hazan, birbirine bağlı sanal dünyaları, sosyal ilişkileri ve ticareti dönüştürmenin yanı sıra, şunları öne çıkarıyor:

Eğitim ve sağlık gibi kamu hizmetlerini sunmak, iş kurmak ve ortak alanlar tasarlamak için yeni yollar sunulabilecek.

Bununla birlikte, tüm CEO’ların %31’i metaverse’e yapılan yatırımlardan biraz endişe duyuyor. Diğer yandan, piyasadaki tüm karamsarlığa rağmen, metaverse projeleri şimdiden 120 milyar dolardan fazla yatırım gördü. Sonuç olarak, 2021 yılına kadar bu alandaki toplam 57 milyar dolarlık yatırımın iki katından fazla.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir