Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.990
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.990
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Jerome Powell İçin ABD Faiz İndirimleri Ne Zaman Gelecek ?

Jerome Powell

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD’nin mali açıdan sürdürülemez bir yola girdiğini ve borçların ekonomik büyümeyi geride bıraktığını belirtiyor.

Jerome Powell, 4 Ocak’ta 60 Minutes’a verdiği röportajda, seçilmiş yetkililerin borç seviyelerini azaltma konusundaki tartışmanın artık geçmişte kaldığını ifade ederek;

Uzun vadede ABD’nin mali açıdan sürdürülemez bir yolda olduğunu söyleyebilirim. Federal hükümet de sürdürülemez bir mali yolda ve bu durum, borcun ekonomik büyümeden daha hızlı arttığı anlamına geliyor.

Jerome Powell, Fed’in faiz indirimine gitmeden önce ABD ekonomisine daha fazla güvenilmesi gerektiğini vurguluyor. Geçen hafta Fed’in faiz oranlarını değiştirmemesi ve enflasyonist baskıların azaldığına dair güvenin artmasıyla birlikte Bitcoin fiyatlarının düştüğünü belirten Powell, cümlelerine şöyle devam etti;

Mart ayında faiz indirimi umutlarına su serptiğimiz için özür dilerim. Ancak bu adımı atmadan önce ekonomik güç konusunda daha fazla güvenceye ihtiyacımız var.

Fed Başkanı, enflasyonun bu yılın ilk yarısında düşmeye devam edeceğine inandığını ve Mart ayındaki Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında stratejilerini yeniden gözden geçireceklerini söylüyor. Ancak Powell, faiz oranlarını düşürmeden önce daha fazla güven istediklerini ve bu kararı almadan önce ekonomik kanıtların iyi olmasını beklediklerini ifade ediyor.

Faiz indirimlerinin, riskli varlıklar ve büyüme odaklı teknoloji şirketleri gibi piyasalarda yükselişi tetikleyebileceğini belirten Powell, bu adımın genel harcama faaliyetini ve risk iştahını artırabileceğini vurguluyor. Ancak Fed yönetim kurulunun çoğunluğunun bu yıl içinde faiz indirimi olacağına inandığını da ekliyor.

Jerome Powell, işgücü piyasasındaki zayıflık veya enflasyonun düşüşü gibi faktörlerin, faiz indirimi için erken bir adım atmalarına neden olabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, Fed’in stratejisini gözden geçirmeye hazırlandıklarını ve ekonomik durumu yakından takip ettiklerini vurguluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir