Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.934
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.934
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Son Dakika | ABD Adalet Bakanlığı, Kripto Yaptırımlarını Açıklayacak!

Son Dakika | ABD Adalet Bakanlığı, Kripto Yaptırımlarını Açıklayacak!

ABD Adalet Bakanlığı, büyüyen kripto para sektörüne yönelik yaptırım adımlarını bugün resmen duyuracağını bildirdi. Bu önemli duyuru Türkiye Saati ile 23:00’te gerçekleşecek.

Son dakika açıklamasına göre ABD hükümeti, yaklaşık 9 milyon dolar değerindeki USDT’yi (Tether) dondurma kararı aldığını açıkladı.

ABD’deki bu resmi duyuru ilk kez Başsavcı Merrick Garland, Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, Hazine Bakanı Janet Yellen ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

Dikkatinizi Çekebilir:AK Parti Kripto Para Yasası Hazırlıyor! Türkiye Kripto Yasası Geliyor!

Bu sürecin, kripto para sektörüne yönelik düzenlemelerin bilinirliğini artıracağı ve yasadışı aktivitelerle mücadele konusunda çıtayı yükselteceği düşünülüyor. Yetkililer, bu adımların özellikle kripto para birimleri üzerinden yasadışı işlemler yapanları engelleme ve potansiyel suçlarla mücadele kapasitesini artırma amaçlı olduğunu ifade etti.

Düzenlemelerin öne çıkan bir bileşeni, yaklaşık 9 milyon dolarlık USDT’nin dondurulması olacak. Tether (USDT), dünyanın en büyük sabit kripto para birimidir ve bu hamle, ABD hükümetinin kripto para birimlerinin suçla ilgili etkinliklerde kullanılmasını engelleme konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir