Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.954
% 0.83
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.954
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

AK Parti Kripto Para Yasası Hazırlıyor! Türkiye Kripto Yasası Geliyor!

AK Parti Kripto Para Yasası Hazırlıyor!, AKP, Ak Parti Logo, AKP Kripto

Türkiye’nin kripto para birimlerine yönelik düzenlemeleri hakkında yeni bilgiler geldi. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, konuyla ilgili gelişmeleri AA ile paylaştı. İleri, Türkiye’nin kripto varlık konusunda da hızlı adımlar attığını ve Avrupa Birliği ile Amerika’dan daha hızlı hareket ettiğini ifade etti.

İleri’ye göre, AB’nin kripto para birimlerine yönelik düzenlemesi olan MiCA’nın 2024’te yürürlük kazanacağını belirterek, Türkiye’nin bu alana daha hızlı adapte olduğuna dikkat çekti. Aynı zamanda, Amerika’nın henüz bu konuda bir federal düzenlemeye sahip olmadığını hatırlattı.

Dikkatinizi Çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 21 Kasım

Düzenlemeler vatandaşları korumayı ve güvenliği sağlamayı hedeflediğini ifade eden İleri, blockchain teknolojisinin önünün açılacağını vurguladı. Ayrıca, düzenleyici kurumlarla sürekli iletişim halinde olduğunu belirterek, ilerleyen dönemlerde bu konunun gündemde kalacağını ifade etti.

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ömer İleri, Blockchain yapısının basit bir kripto para birimi teknolojisi olmaktan öte, lojistikten sağlık yönetimine kadar birçok sektörde dönüştürücü bir etkisi olduğunu belirtti. Bu teknolojinin özellikle “merkeziyetsiz” olduğunu ve toplum güvenine dayalı olarak işlediğini ve akıllı kontratlar sayesinde işlemleri hızlandırabileceğini belirtti.

İleri, Türkiye’nin bu alanda potansiyeli olan bir ülke olduğunu ve önde gelen kripto para aktörlerinin görüşlerine önem verdiklerini belirtti. Sayın İleri, kripto para düzenlemeleri üzerinde bir taslak üzerinde çalıştıklarını ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu taslağı ileri aşamalarda sunacaklarını açıkladığını hatırlattı.

Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın.

Sonuç olarak, kripto para piyasalarında hareketlenme devam ederken, Türkiye’nin düzenleyici adımlarla sektöre hızlı bir şekilde adapte olduğu görülüyor. Düzenlemelerin bu yıl sonuna kadar meclise sunulması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir