Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.593
% 0.27
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.593
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Coin Mühendisi X Alchemy Pay AMA Özeti

3 Kasım 2023 tarihinde Coin Mühendisi olarak AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz Alchemy Pay proje yetkisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Alchemy Pay proje yetkilsi şunları aktardı.

Herkese merhaba! Ben Adam, Alchemy Pay’de APAC Ortaklıklar Direktörüyüm ve Türkiye’deki web3 alanına çok katkıda bulunan topluluğumuz ve arkadaşlarımızla AMA’mızın bir parçası olmaktan onur duyuyorum, ayrıca Türkiye’deki yeni kullanıcılarımızı ve topluluğumuzu ağırlama fırsatını da değerlendirmek istiyorum. Alchemy Pay ve yerel tokenimiz $ACH hakkında soru almaktan mutluluk duyarız.


Ama etkinliğimiz, Coin Mühendisi olarak Alchemy Pay proje yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde:

S1:  Harika bir giriş! Daha fazla gecikmeden, bize Alchemy Pay’in neyle ilgili olduğunu söyleyebilir misiniz?

C1: Sorduğunuza sevindik! 😃 Alchemy Pay, 2017’den beri işletmeler, geliştiriciler ve kullanıcılar için kripto ve küresel fiat para birimlerini sorunsuz bir şekilde birbirine bağlama görevini üstleniyor. Kripto açma/kapama rampaları, itibari para alımları için NFT ödemesi ve sanal/fiziksel kripto kart çözümleri sunuyoruz.

Sorunsuz entegrasyon, 170+ ülkeyi ve 50+ fiat para birimini destekleme ve yaklaşık 300 binden oluşan canlı bir toplulukla, web3 açma/kapama rampası için tercihiniz biziz. OKX, Polygon, Bitget, DODO, Celo ve daha fazlası dahil olmak üzere 200+ saygın ortaktan oluşan bir ağ ile.

$ACH, hem Ethereum hem de BNB Zincirlerindeki Alchemy Pay ağ tokenidir.

S2: Kripto ve Web3 dünyası göz korkutucu jargonla dolu, Crypto On-Ramp, Off-Ramp, NFT Checkout ve Crypto Card Solution gibi Alchemy Pay hizmetlerinin ne olduğunu meslekten olmayanların terimleriyle açıklayabilir misiniz?

C2:

– Crypto On-Ramp: Bir otoyola çıkma yolu olarak bir rampa hayal edin. Kripto para dünyasında, bir “On-Ramp” kripto dünyasına giriş gibidir. Normal paranızı (dolar, euro veya Türk lirası gibi) Bitcoin veya Ethereum gibi kripto para birimleriyle değiştirebileceğiniz yerdir. Kripto otoyoluna katılmanızı sağlayan başlangıç noktasıdır.

– Kripto Rampası: Şimdi, bir rampayı, yolculuğunuz bittiğinde otoyoldan çıkma şekliniz olarak düşünün. Kripto dünyasında, “Off-Ramp”, kripto para birimlerinizi tekrar normal paraya dönüştürebileceğiniz yerdir. Kripto dünyasından bu şekilde ayrılırsınız ve gerçek dünyada yerel para biriminizi kullanmaya geri dönersiniz.

Özetlemek gerekirse, Alchemy Pay’in On & Off-Ramps’ı, kripto ve web3 Hizmetleri tarafından eklenti olarak dağıtılan kullanıcı dostu fiat-kripto dönüşümlerini ifade eder. Bu Açma/kapama rampası hizmeti, kullanıcıların Visa, Mastercard, popüler bölgesel mobil cüzdanlar ve yurt içi transferler dahil olmak üzere tercih edilen fiat ödeme yöntemleri aracılığıyla kripto para birimi alıp satmalarını sağlar.
ramp.alchemypay.org‘da bir deneyin.

– NFT Ödeme: Fiat’ınızı satıcı için istenen kripto para birimine otomatik olarak dönüştürerek normal parayla NFT satın almayı basitleştirir. Sorunsuz NFT işlemlerine izin veren, hem alıcıları hem de satıcıları memnun eden bir köprüdür.

Alchemy Pay Kripto Kartı: Kripto kartı çözümümüz, işletmelerin markalı Visa veya Mastercard çıkarmasına olanak tanıyarak gerçek hayattaki kripto harcamalarını sorunsuz hale getirir. Bu girişim daha fazla ortaklık, gelir çekecek ve Alchemy Pay’in Web3 alanındaki marka varlığını güçlendirecek/sağlamlaştıracak.

S3: Alchemy Pay’in geleneksel ödemelerdeki kapsamlı deneyimi, gelişmekte olan pazarlara ve bölgesel Alternatif Ödeme Yöntemlerine odaklanmasıyla birleştiğinde, Türk ve küresel kullanıcılar için kullanım kolaylığına nasıl katkıda bulunuyor?

C3: Alchemy Pay, 2017’den beri kripto ödemeleri işinde ve şirket, kurucu ekibiyle birlikte geleneksel ödeme endüstrisinde (Mastercard, HSBC ve PayPal dahil) onlarca yıllık deneyimle destekleniyor ve bu da bu uzmanlığı son derece kullanıcı dostu bir ürün yaratmaya dönüştürüyor.

– Sadece birkaç adımda basit kullanıcı arayüzünde sorunsuz açma/kapama rampası.

– Cüzdan adresinize (rampa üstü) veya banka hesabınıza (rampa dışı) anında transfer

– Rekabetçi ücretler ve tüm rakipler arasında en iyilerden biri.

– Dünyanın her yerinden lisanslarla %100 uyumludur.

Gelişmekte olan pazarlara ve bölgesel Alternatif Ödeme Yöntemlerine odaklanan farklı yaklaşımımız, hem Türk kullanıcılar hem de küresel kullanıcılar için kullanım kolaylığı sağlıyor. Türkiye’de Alchemy Pay, kullanıcıların Visa, Mastercard, Apple Pay, Google Pay ve Ziraat Bankası ve VakıfBank dahil olmak üzere banka havalelerini kullanarak Türk lirası (TRY) aracılığıyla kripto para satın almalarını sağlar.

Şirketimiz, düzenleme ve uyumluluk söz konusu olduğunda sıçramalar ve adımlar attı, kriptoda yıllar boyunca gördüğümüz gibi, bu sorun birçok proje için zararlı olabilir. Bu nedenle, Alchemy Pay dünya çapında bir dizi finansal hizmet lisansına sahiptir Bunlar şunları içerir:

– Litvanya’da Sanal Para Birimi Hizmeti

– Endonezya Bankası Ödeme Hizmeti Sağlayıcısı

– Kanada’da Para Hizmeti Operatörü lisansı

– Yakın zamanda ABD’nin Arkansas eyaletinde Para Aktarıcı Lisansımızı aldığımızı duyurmaktan da çok memnunum! Ayrıca ABD’deki diğer eyaletler için Para Transfer Lisansları (MTL) başvurusu sürecindeyiz.

S4: Alchemy Pay’in genel mevzuata uygunluk stratejisine, ekip geçmişine ve bunun kullanıcı fonlarının güvenliğine nasıl dönüştüğüne biraz ışık tutabilir misiniz?

C4: Şu anda başvuruyu tamamladık:

– Birleşik Krallık Yetkili Ödeme Kuruluşu Lisansı (API)

– Hong Kong Para Hizmeti Operatörleri Lisansı (MSO). Ek olarak, yakında Hong Kong Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları (VASP) lisansını sunacağız.

Düzenlenmiş bir ödeme ağ geçidi olarak, yalnızca yasal olan yerlerde faaliyet gösterdiğimizden emin olmakla yükümlüyüz. Ödeme kanallarımız son derece önemlidir ve kullanıcılarımızın fonlarını korumak her zaman bir önceliktir.

En önemlisi, Alchemy Pay, gözetimsiz bir kripto hizmet sağlayıcısıdır, bu da şu anlama gelir: doğrudan kendi cüzdanınıza gönderilen dijital varlıklarınız üzerinde tam kontrole sahipsiniz ve başka hiç kimse bunları sizin adınıza tutmaz, bu da güvenliği ve bağımsızlığı artırır.

S5: Kullanıcılar yakın gelecekte Alchemy Pay’den ne gibi heyecan verici gelişmeler veya ortaklıklar bekleyebilir?

C5: Sormanıza sevindim, mevzuata uygunluğumuzu yeni pazarlara genişletmeye odaklanmaya devam etmemizin yanı sıra, bu yıl için aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı heyecan verici yeni ürün geliştirmeleri üzerinde aktif olarak çalışıyoruz:

– Gelişmekte olan pazarlara odaklanarak Alternatif Ödeme Yöntemlerimizi dünya çapında genişletmek.

– Gerçek zamanlı özel jeton yüklemesi ve çoklu para birimi sanal banka hesapları gibi heyecan verici özelliklere sahip son teknoloji Kripto Kart çözümümüzü başlatın.

– Telegram arayüzünüzün rahatlığından işlem yapmayı, rampayı ve rampadan çıkmayı kolaylaştıracak Telegram Botumuzun piyasaya sürülmesi.

– Entegre kripto cüzdanına sahip yeni kullanıcı hesabı yönetimi panosu.


Coin Mühendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve Alchemy Pay yetkilisi tarafından cevaplanan soruların ardından, etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve Alchemy Pay proje yetkilisi tarafından sorular cevaplandı.

TWITTER SORULARI

S1: Alchemy Pay’in açık ve kapalı rampa çözümlerini ve NFT ödemesini eklenti veya API aracılığıyla entegre eden bazı işletme veya platform örneklerini paylaşabilir misiniz? (@hyunjung_5467)

C1: Alchemy Pay, küresel olarak ufkumuzu aktif olarak genişletiyor ve üst düzey finansal kuruluşlar, web3 yenilikçileri, kripto girişimleri ve düzenleyici kurumlarla stratejik ittifaklar kuruyor. Bu genişleme, ekosistemimizin ve katılımcılarının refahı için çok önemlidir. Yakın gelecekte bir dizi duyuru yapacağımızı duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bunlar, Binance ile olan işbirliğimiz gibi son başarılara dayanan yeni Açık ve Kapalı entegrasyonları ve Kripto Kart çözümümüzün genişletilmesini detaylandıracak.

Bu heyecan verici gelişmeler için gözünüzü dört açın!

👉https://x.com/AlchemyPay/status/1719912348893499588?s=20

S2: Alchemy Pay’in blok zinciri ve kripto aracılığıyla dünya çapındaki kullanıcıların finansal olarak güçlendirilmesine odaklanması zorlayıcı bir hedeftir. Bu hedefe nasıl ulaşmayı planlıyorlar ve küresel ölçekte nasıl bir etki yaratmayı umuyorlar? (@ElonBranz)

C2: Teşekkürler, Alchemy Pay’de, dünya çapında misyonumuzu paylaşan bireylerin güçlendirilmesine inanıyoruz ve bu da aşağıdakilerle gösteriliyor:

– İtibari Para ve Kripto Arasında Köprü Kurmak: Kullanıcı dostu açma/kapama rampaları ile itibari para ve kripto arasında geçiş yapmayı kolaylaştırır.

– Küresel Erişilebilirlik: Özellikle finansal hizmetlerin sınırlı olduğu bölgelerde hizmetlerin daha fazla ülkeye genişletilmesi.

– Finansal Kapsayıcılık: Geleneksel banka hesabı olmayanları da dahil etmek için alternatif ödeme yöntemleri sunmak.

– Eğitim: Kullanıcıların blok zinciri ve kriptoyu etkili bir şekilde anlamalarına ve kullanmalarına yardımcı olacak kaynaklar sağlamak.

Amaç, finansal hizmetleri daha erişilebilir hale getirmek ve küresel ölçekte ekonomik katılımı teşvik etmektir.

S3: Alchemy Pay, teknoloji, müşteri hizmetleri ve kullanıcı deneyimi açısından kendisini diğer ödeme ağ geçidi hizmetleri sağlayıcılarından nasıl ayırıyor? İşletmenin pazardaki rekabet avantajını korumak için nasıl bir stratejisi ve yaklaşımı var? (@Jayyj101)

C3: Alchemy Pay, teknoloji, hizmet ve kullanıcı deneyiminin benzersiz bir karışımıyla kendini farklılaştırır:

– Hibrit Sistem: Hem kripto hem de itibari para işlemlerini entegre ederek geleneksel ve dijital ekonomiler arasında sorunsuz bir köprü sağlıyoruz.
– Kullanıcı Dostu: Platformlarımız, hem rampa hem de rampa dışı basit arayüzlerle kullanım kolaylığı için tasarlanmıştır.

– Müşteri Desteği: Kullanıcı ihtiyaçlarını anında karşılamak için duyarlı, çok dilli müşteri hizmetleri sunuyoruz.

– Yenilikçi Çözümler: NFT ödemeleri, kripto bağlantılı kartlar gibi sürekli olarak yeni hizmetler geliştiriyoruz ve en önemlisi daha fazla bölgeye genişliyoruz ve banka hesabı olmayanların para cüzdanları gibi daha fazla Alternatif Ödeme Yöntemini kabul ediyoruz.

– Stratejik Ortaklıklar: Kilit endüstri oyuncularıyla işbirlikleri bizi pazar trendlerinin ön saflarında tutuyor.

Stratejimiz, yenilik, kullanıcı merkezli tasarım ve güçlü ortaklıklar yoluyla bir adım önde olmak ve piyasadaki en iyi ödeme çözümlerini sunmamızı sağlamaktır.

En son gelişmeler için bizi https://x.com/AlchemyPay takip ettiğinizden emin olun.

S4: Global kanallarınızdaki kullanıcılarınızla olan etkileşimlerinizden çok memnunum. Türk kullanıcılar için de bu kadar etkili etkinlikler, yarışmalar ve ödül programları planlıyor musunuz? (@Vito_Scaletta41)

C4: Kesinlikle! Küresel topluluğumuza değer veriyoruz ve Türk kullanıcılarımızla etkileşim kurmaktan heyecan duyuyoruz. Türkiye’de halihazırda bir Pazarlama ekibimiz olduğunu ve aşağıdakiler için daha fazla planın üzerinde çalışıldığını bilmekten memnuniyet duyacaksınız:

– Topluma Bağlılık: Türk toplumuna olan bağlılığımız hizmetlerin ötesine geçer; dayanışma ile ilgili. Bunu yansıtarak deprem yardım çalışmalarına katkıda bulunduk, zor zamanlarda Türkiye’nin yanında olduk. Uzun vadede buradayız, büyümeyi ve dayanıklılığı birlikte destekliyoruz.

– Ortaklık Kampanyaları: Özel promosyonlar için yerel Türk platformları ve projeleriyle işbirliği yapmak.

– Yerel Etkinlikler: Türkiye pazarına özel AMA’lara, buluşmalara ve hatta Reklamlara ev sahipliği yapmak.

– Elçi Programı: Tutkulu kullanıcılar için Alchemy Pay’i temsil etme ve Türkiye’deki varlığımızı büyütmeye yardımcı olma fırsatları. Alchemy Pay’in elçisi olmakla ilgileniyorsanız, başvurunuzu şu adreste görmek için sabırsızlanıyoruz https://alchemypay.org/global-ambassador-program

Ayrıca, MuhindisiCrypto.com ile işbirliği içinde, 11’i gecesi kazanılacak en iyi Kripto figürleri, interaktif oyunlar ve birçok ödülle İstanbul’daki özel yat partimize katılmaları için Türk topluluğumuza 2/4 bilet sunduğumuzu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Daha fazla ayrıntı için bu tweet’e göz atın ve sizi görmek için sabırsızlanıyorum!

Görev bağlantısı 👉 https://x.com/AlchemyPay/status/1718893250592092560

S5: Bilgisayar korsanları piyasada oldukça aktiftir ve neredeyse her gün başka bir hack saldırısı hakkında bilgi ediniriz. $ACH’in güvenlik sistemi hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Yatırımcıların fonları ne kadar güvenli? Mevcut bir denetiminiz var mı? (@Hakyfancy_US)

C5: Alchemy Pay şu özelliklerle güvenliğe öncelik verir:

– Doğası gereği gözetimsiz: Alchemy Pay On ve Off-ramp kullanıcılarımızın kriptolarını saklamaz, ödeme yapıldıktan sonra kripto varlıkları doğrudan kullanıcıların kendi cüzdanlarına gönderilir.

– Düzenli Denetimler: Sistemlerimiz, herhangi bir güvenlik açığı olmadığından emin olmak için saygın üçüncü taraf firmalar tarafından sık sık güvenlik denetimlerinden geçer.

– Risk Yönetimi Protokolleri: Yetkisiz faaliyetleri tespit etmek ve önlemek için gerçek zamanlı izleme ve risk yönetim sistemlerimiz bulunmaktadır.

– Düzenli Denetimler: Evet, sistemlerimizin güvenliğini ve kullanıcılarımızın verilerinin güvenliğini sağlamak için lider ekipler tarafından güncel denetimler yapıyoruz.

Alchemy Pay ile verileriniz ve işlemleriniz, adil kullanımı sağlamak ve ekosistemimizin gelişmesi için sektör lideri en iyi uygulamalar ve sürekli tetikte olma ile güvence altına alınmıştır.

TELEGRAM SORULARI

S1: Alchemy Pay (ACH), Ethereum blok zincirinde yayınlanan bir ERC20 teşvik yardımcı programı tokenidir, BSC ve Polygon gibi diğer ağlarda bunun için planlar var mı? (@Meyda7)

C1: Hey Nicco, sorunuz için teşekkürler! Şimdilik, token $ACH her iki ağda, eskiden BNB Chain’de (BSC) ve Ethereum ana ağında bir ERC20 olarak bulunuyoruz. Bunun yanında. Alchemy Pay’in Network token’ı, Binance, Binance TR, OKx, BitGet ve diğerleri gibi tüm büyük merkezi borsalarda da mevcuttur. Ayrıca DoDo, Uniswap, Pancakeswap gibi merkeziyetsiz borsalarda…

S2: “Türkiye’de 6 Şubat depremlerinde Ahbap Derneği’ne verdiğiniz 1 BTC bağışını hatırlıyoruz. Alchemy gelecekte bu gibi durumlarda tekrar bu hızda yardım ve aksiyon alacak mı? Kardeşlikten herhangi bir sertifika aldınız mı?

C2: Sorunuz için teşekkür ederiz! Önceden de belirttiğimiz gibi, küresel topluluğumuza olan bağlılığımız sadece iş ve hizmetlerin ötesine geçiyor. daha ziyade birliktelik duygusu ve zor ve iyi zamanlarda birbirlerine yardım etmekle ilgili.

Ve Türk toplumuna olan bağlılığımız farklı değil ve hizmetlerin ötesine geçiyor; dayanışma ile ilgili. Bunu yansıtarak deprem yardım çalışmalarına katkıda bulunduk, zor zamanlarda Türkiye’nin yanında olduk. Uzun vadede buradayız, büyümeyi ve dayanıklılığı birlikte destekliyoruz.

Ne yazık ki kardeşlikten herhangi bir sertifika almadık, ama bunu belirttiğiniz için teşekkür ederiz… İnceleyeceğiz!

S3: “Alchemy Pay ile Visa, Mastercard, bölgesel mobil cüzdanlar ve yurt içi transferler gibi yöntemleri kullanabilir miyiz?”

C3: Aslında 173+ Ülkede Visa, MasterCard, Discovery ve 50+ Fiat para biriminde belirtilen tüm büyük ödeme yöntemlerini kabul ediyoruz….. Ama sadece bu değil! Alchemy Pay, Güneydoğu Asya, Afrika ve Latin Amerika gibi dünyanın farklı bölgelerinde, kartı veya bankası bile olmayan insanlar için Bölgesel Alternatif Ödemelere öncelik verme ve odaklanma şeklimiz açısından benzersizdir.”

S4: “Alchemy Pay’in şimdiye kadarki en büyük benimsenmesinin ve başarısının ne olduğunu bize söyleyebilir misiniz? ve Alchemy Pay, AYI sezonunda nasıl hayatta kaldı?”

C4: Küresel başarı hakkında konuşmak sevdiğimiz bir şey, çünkü Web3 ve Blockchain alanındaki birçok projenin aksine, Alchemy Pay’in eski parayı ve geleneksel finansı kripto dünyasındaki yeni olasılıklara bağlayarak alana gerçekten değer kattığı konusunda hemfikiriz.
4 kıtada düzenlemeler ve uyumluluk açısından çok ilerleme kaydettik ve daha fazla insana ulaşmaya kararlıyız.

AYI Piyasasına gelince, sanırım bir projenin sağlam bir iş modeli varsa ve kitabına göre oynuyorsa, hayatta kalmak o kadar da zor değil ama biz de geliştik… özellikle bir sonraki boğa piyasasında 🐂🏆 BİZE BÜYÜK BAŞARI GETİRECEK daha fazla şeye odaklanmamız sayesinde.

S5: ACH tokeninin piyasadaki oynaklığını ve likiditesini nasıl ele alıyor ve yönetiyorsunuz? ACH token’nin fiyatını ve değerini stabilize etmek ve optimize etmek için kullandığınız araçlar ve teknikler nelerdir?

C5: “Hepimizin bildiği gibi, geçen yıl makro Ekonomi ve Kripto piyasası için çok zordu, Alchemy Pay’in bizi bulunduğumuz yere getiren ilkelere ve işimizi uzun vadede başarılı kılan temellere odaklanmaya devam ettiğini söyleyerek, pazarlarımızı, ortaklıklarımızı, entegrasyonlarımızı ve yasal uyumluluğumuzu genişletiyor.

Ancak, çoğu Kripto piyasasıyla karşılaştırıldığında, aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi, $ACH bu yıl boyunca iyi performans gösterdi”

Alchemy pay

 


Bugün beni ağırladığınız için hepinize teşekkür ederim, Alchemy Pay’deki mevcut durumu ve gelecek planlarımızı sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum. Rampa Açık ve Rampa Dışı hizmetlerimizi mutlaka deneyin, en güncel haber ve kampanyalar için bizi takip edin.

ÖZEL BİR YAT’A DAVETLİ OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN 2 KULLANICI MUHTEŞEM BİR GECEDE BİZE KATILACAK

DETAYLARI BURADAN KONTROL EDİN VE SİZİ GÖRMEK İÇİN DÖRT DÖNÜKLERİMİZİ BEKLİYORUZ

https://x.com/AlchemyPay/status/1718893250592092560

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir