Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.903
% 2.54
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.903
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

TCMB Başkanı Erkan, Kripto Paralar Hakkında Açıklama Yaptı!

tcmb kripto para yasası gaye erkan

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, dijital para çalışmalarının 2023 sonuna kadar tamamlanacağını, 2024 yılında ise yürürlülüğe gireceğini söyledi.


Bu hafta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçelerine dair bir sunum yaptı.

Yaptığı bu sunumda, mali suçlarla mücadele önemine vurgu yaparak Mali Eylem Görev Gücü (FATF) standartlarını sağlamanın kritik önemde olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde ise TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, düzenlediği bilgilendirme toplantısında kripto paralar konusunda SPK ile çalıştıklarını ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın kripto paralar konusundaki çalışmalar hakkında yaptığı açıklamalar, dijital finansal varlıkların düzenlenmesine yönelik ilerleyen adımların işaretlerini veriyor.

Bu süreçte Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile işbirliği yapılması, kripto paraların denetim altına alınması ve finansal istikrarın sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

Bunun yanı sıra kripto paralarla ilgili yeni vergi düzenlemeleriyle ilgili bilgiler de gündemde yer alıyor. Vergi oranlarının ne olacağı ve ne zaman uygulanacağı gibi konular ise halâ belirsizliğini koruyor, bu da geniş bir kesim tarafından merakla bekleniyor.


Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir