Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$60.594
% 5.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.594
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Coin Mühendisi X Plume Network AMA Özeti

Plume Network

Coin Mühendisi olarak 8 Şubat tarihinde AMA etkinliği gerçekleştirdiğimiz Plume Network proje yetkilisi, sorularımızı yanıtladı. Bizlere proje hakkında bilgiler verdi.

Yapılan tüm AMA içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Plume Network yetkilsi şunları aktardı.

Tanıştığımıza memnun oldum, benim adım Teddy ve Plume’un tüm büyüme ve pazara açılma girişimlerine liderlik eden kurucu ortaklarından biriyim. Plume’dan önce Coinbase Ventures’ta yatırımcı olarak çalıştım ve Binance’de BNB Chain için BD yaparak çalıştım.

Ama etkinliğimiz, Coin Mühendisi olarak Plume Network proje yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde:

S1: Plume hakkında fazla bir şey bilmeyenler için bize ürün ve ekip hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?

C1: Plume, temel varlık tokenizasyonunu ve sermaye/uyumluluk sağlayıcılarını doğrudan zincirimize entegre ederek RWA projelerini ve net yeni sermayeyi zincir üzerinde devreye almak için tasarlanmış modüler bir RWA L2’dir. Plume’un misyonu aşağıdakileri yapmaktır:

– Projeler için inşaat sürecini kolaylaştıran ve yatırımcılara sorunsuz bir şekilde çapraz tozlaşma ve her tür DIT’ye yatırım yapma hedefi sağlayan uygun maliyetli ve güvenli bir ekosistem oluşturmak
– Potansiyel DeFi uygulamalarından oluşan yeni ve gelişen bir sektörü teşvik etmek için RWA birleştirilebilirliğini etkinleştirin
– Tüm tokenize edilmiş gerçek dünya varlıkları için likiditeyi artırmak için işe alım sürecini ve yüksek kaliteli alıcılara erişimi kolaylaştırın

Plume’un ekibi, Coinbase, Binance, dYdX, Robinhood Crypto, Daiwa Securities, Scale Venture Partners, LayerZero, JP Morgan, Galaxy Digital, Nansen ve Microsoft’tan deneyime sahip kripto yerlileri, ticaret uzmanları ve RWA uzmanlarından oluşan dinamik bir karışıma sahiptir.

Bu farklı arka plan karışımı, Plume’u başarı için benzersiz bir şekilde konumlandırıyor. Plume, önde gelen kripto borsalarından, geleneksel finans kurumlarından ve kriptoyu gerçek dünya varlıklarıyla köprüleme konusundaki uzmanlığından gelen derin içgörüleri birleştirerek yenilikçi çözümlere öncülük etmeye, düzenleyici karmaşıklıkların üstesinden gelmeye ve blok zinciri teknolojisinin ana akım olarak benimsenmesini sağlamaya hazırlanıyor.

S2: Ekosistem projeleriniz hakkında daha fazla konuşun – bugün kaç kişi sizinle çalışıyor? Ne tür varlıklarla çalışıyorsunuz?

C2: Bugün Plume’da, Testnet’te dağıtılan 25+ proje ile çalışıyoruz. Proje türleri arasında refi, gayrimenkul, koleksiyon, varlık yönetimi, seyahat, tarım, hisse senetleri, özel kredi, sentetikler, içerik IP’si, sabit paralar, hazineler, RWA Pazar Yerleri ve nft perp dex’leri, AMM’ler vb. gibi DeFi projeleri yer alır. Üzerimize inşa edilen tüm projeler için çok heyecanlıyız! her ekip, zincirimize çok sayıda DIT bilgisi ve benzersiz bakış açıları getiriyor.

S3: Plume’un projelerin çözmesine yardımcı olduğu başlıca sorunlu noktalardan bazıları nelerdir?

C3: plume, zincir üzerinde hareket ederken RWA projelerini ve yatırımcılarını sıklıkla rahatsız eden hantal altyapı engellerini hafifletir. Plume, varlık ve uyumluluk cephelerinde karmaşık entegrasyonlarla boğuşmak yerine sorunsuz bir dağıtım deneyimi sunar.

Bu kolaylaştırılmış süreç, projelerin odaklarını ürün geliştirme ve pazar büyümesine yönlendirmelerine olanak tanıyarak, altyapı endişelerine takılmadan tam potansiyellerini ortaya çıkarır. Plume ile ekipler, temel unsurların doğru bir şekilde ele alındığından emin olarak yaratıcılıklarını ve yeniliklerini ortaya çıkarabilir ve blok zinciri tabanlı varlıkların dinamik dünyasında hızlandırılmış başarının yolunu açabilir.

  • Entegrasyonlarımız hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz: https://plume.gitbook.io/plume/

S4: 2024 ve sonrası için neler planlıyorsunuz? İnsanlar dahil olmak istiyorlarsa, nasıl yapmalılar?

C4: 25+ proje, yolculuğumuzda heyecan verici bir kilometre taşını işaret eden özel test ağımızda şimdiden geliştirilmeye başlandı. Mart ayı başlarında yapılması planlanan teşvikli bir test ağı ve ardından kısa bir süre sonra ana ağ lansmanı bekleniyor. Ayrıca, özellikle geliştirmekte olduğumuz ve türünün tek örneği olan teknoloji entegrasyonları ve RWA akıllı sözleşme operasyonları için teknolojik ilerlememizle ilgili duyuruları takip edin.

Topluluğa dahil olma açısından, Elçi programımızın ilk turu sona ermiş olsa da, ikinci turun yakında piyasaya sürülmesi için gözünüzü dört açın. Daha fazla güncelleme ve katılma fırsatı için bizi izlemeye devam edin

İşte sosyal medya hesaplarımız:

S5: Ölçeklendirilebilirlik, erişilebilirlik, yenilikler ve ayrıca gelir modelleri açısından Plume Network ile diğer RWA’lar arasındaki benzerlikler ve farklılıklar neler olacak?

C5: RWA’lar için modüler bir L2 olarak, blok zinciri teknolojimizle, gelişmiş ölçeklenebilirlik ve erişilebilirlik dahil olmak üzere, ancak dikkate değer bir avantajla çeşitli avantajlar sunuyoruz.

rneğin, Celestia entegrasyonumuz sayesinde, kullanıcılar başka herhangi bir zincirde çalışmaya kıyasla önemli ölçüde daha düşük ücretlerin keyfini çıkarabilir, bu da ölçeklendirmemize olanak tanır ve bize bir sonraki RWA projeleri dalgasını yönetme yeteneği sağlar.

Ayrıca, varlık ve uyumluluk işlevlerinin Plume içindeki entegrasyonu, RWA projeleri için küresel bölgeler arasında çeşitli varlık sınıflarının sorunsuz bir şekilde konuşlandırılmasını kolaylaştırır. örneğin, AA, kyc/aml ve saklama entegrasyonları gibi özelliklerin dahil edilmesi, Plume platformuna sermaye hareketi sürecini kolaylaştırarak yatırımcılar için erişilebilirliği ve operasyonel verimliliği artırır. Varlık tarafında, herhangi bir varlık sınıfının tokenleştirilmesine yardımcı olacak tüm altyapıya da sahibiz. gelir modelimiz için L2’miz sıralayıcı ücreti alacaktır.

Coin Mühendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve Plume Network yetkilisi tarafından cevaplanan soruların ardından, etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve Plume Network proje yetkilisi tarafından sorular cevaplandı.

TWITTER SORULARI

S1: RWA’lar genellikle yatırım aracı olarak kullanılır. Peki aldığımız RWA’lardan elde ettiğimiz kazançları nasıl takip edeceğiz? Ayrıca satın aldığımız ürünün değeriyle doğru orantılı bir kazanç elde edecek miyiz?

C1: Evet, plume ile RWA’lar aracılığıyla elde edilen kazançlar blok zincirimizde izlenebilir ve kaydedilebilir. Kâr açısından, genellikle sahipliğinize bağlı olarak orantılı olarak dağıtılır!

S2: Plume, uygun maliyetli ve güvenli bir ekosistem yaratmayı nasıl hedefliyor ve DIT projelerinin yapım süreci için ne gibi faydalar sunuyor?

C2: plume modüler bir l2 olduğundan, celestia gibi DA ağlarıyla entegrasyonlar yoluyla ücretleri düşürebiliyoruz. Zincirimizdeki kişiler, belirli varlıklar için KYC/KYB aracılığıyla ihtiyaç duymaları halinde bilinen karşı taraflara karşı ticaret yapabilirler. Yukarıda belirtildiği gibi, varlık ve uyumluluk tarafında, farklı RWA’lar ve yatırımcı sermayesi için zincir üzerinde dağıtım sürecini kolaylaştıran çeşitli entegrasyonlarımız var.

S3: PlumeNetwork, topluluk katılımına ve işbirliğine hangi yollarla öncelik veriyor ve topluluk üyeleri projeye aktif katılımları için nasıl ödüllendiriliyor?

C3: Birkaç kampanyamız var ve ekosistem projelerimizle çok ilginç bir kampanya planlıyoruz – bizi izlemeye devam edin! Topluluğumuzun katılabilmesi için teşvikli test ağımızı başlatacağız. Önümüzdeki birkaç hafta içinde Büyükelçi programımız için ikinci bir tur da açacağız.

S4: Plume’un blok zincirinin gerçek dünya varlık yönetimi yeteneklerini artıracak gelecekteki hangi gelişmeleri veya özellikleri uygulamasını bekleyebiliriz?

C4: Harika soru! projelerimiz daha modüler entegrasyonlar, varlık ve sermaye tarafında farklı ve benzersiz entegrasyonlar ve bugün bu alanda görülmemiş belirli zincir üstü RWA operasyonları bekleyebilir.

S5: Yatırımcıların yüksek kaliteli alıcılara erişmesini sağlamak için Plume tarafından hangi kriterler veya mekanizmalar uygulanmaktadır ve bu, tokenize edilmiş gerçek dünya varlıkları piyasasında likiditeyi artırma genel hedefine nasıl katkıda bulunur?

C5: Ekosistemimize katılan tüm projelerimizi, kurucu ekiple yaptığımız çeşitli görüşmelerle derinlemesine inceliyoruz. Amacımız, zincirimize katılan varlıkların hıza ve güçlü ürün vizyonuna sahip olmasını sağlamaktır. Ayrıca, zincire daha fazla likidite getirmek için belirli sağlayıcılarla çalışan bir Capital Markets BD ekibimiz var. Yol haritamızda o kadar çok şey var ki, lütfen tüm duyurularımızdan haberdar olduğunuzdan emin olun!

TELEGRAM SORULARI

S1: Güvenlik, Plume Ağ Platformunun merkezinde yer alır. Son zamanlarda birçok büyük platform bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi ve kullanıcılarına çok fazla zarar verdi, mevcut erik ağ güvenlik sistemi bilgisayar korsanlarından nasıl korunuyor?

C1: L2 olduğumuz için, son derece güvenli olan ethereum’un güvenliğini ve ademi merkeziyetçiliğini miras alıyoruz. Ekibimiz, zincirimizde işlem yapan herkesin güvenli ve emniyetli olduğundan emin olmak için çeşitli denetimler de gerçekleştirecektir.

S2: RWA’nın şekillendirilebilirliği bağlamında, Plume’un potansiyel DeFi uygulamalarından oluşan yeni bir sektörü nasıl teşvik etmeyi hedeflediğine ve bu ekosistemde oynadığı role dair somut örnekler verebilir misiniz?

C2: Plume’da tokenize otel odaları satan bir proje, likiditenin kilidini açmak ve varlıklarının alım satımını sağlamak için bir defi bileşeni arıyor. yanıt olarak, ürün paketlerine RWA’lar eklemek isteyen zincirimizdeki bir NFT perp dex ile ortaklık kurdular. Bu, ekosistemimizde inşa etmenin faydalarının harika bir örneğidir.

S3: Ekibiniz gördüğüm kadarıyla oldukça güçlü insanlardan oluşuyor. Bu durumun sizin için fark yaratacak etkileri oldu mu?

C3: Evet, çeşitli geçmişlerimiz (Coinbase, Binance, LayerZero, DyDX, vb.) sayesinde projelerimizin ihtiyaçlarını gerçekten anlayabiliyoruz. Ekibimiz, ekosistem oluşturma konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir ve Plume’un başarılı olması için tam olarak neyin gerekli olduğunu bilir.

S4: PlumeNetwork ağdaki geliştiricileri destekleyecek mi ve geliştiricilere ağı kurmaları için hangi fırsatları sunuyorsunuz?

C4: Dünyanın her yerinden ve herhangi bir ekosistemden geliştiricileri destekliyoruz. Bugün, ortaklarımıza sunduğumuz yenilikçi teknolojimiz ve ekosistem teşviklerimiz nedeniyle L2 test ağımız üzerine inşa edilen 25’ten fazla projemiz var. Eğer bir inşaatçıysanız, lütfen bize ulaşın ve size daha fazla bilgi verebiliriz.

Beni ağırladığınız için teşekkür ederim! Plume hakkında konuşmak çok heyecan vericiydi. En son güncellemeleri almak için lütfen bizi takip etmeyi unutmayın!

Ayrıca bana doğrudan Twitter’dan ulaşın: https://twitter.com/teddyP_xyz

Ekibe özel teşekkürler ve yakında tekrar görüşmek üzere!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir