Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.053
% 7.81
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.053
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Nisan Ayında Kripto Para Piyasasını Şekillendirecek 5 Gelişme

coin

Nisan ayı kripto para piyasası için oldukça hareketli geçeceğe benziyor. Beş önemli gelişmenin piyasanın yönünü belirlemesi bekleniyor. Bu gelişmelerin başında ise Bitcoin’deki halving (yarılanma) geliyor.

1. Bitcoin Halving

Bitcoin‘de dört yılda bir gerçekleşen blok ödülü yarılanması, 20 Nisan’da dördüncü kez yaşanacak. Bu olay, Bitcoin’in arzını sınırlayarak fiyatını yukarı yönlü etkileyebilir. Halving’in yaklaşmasıyla birlikte yatırımcıların ilgisi de artıyor.

2. Changpeng Zhao’nun Ceza Duruşması

Binance borsasının kurucusu Changpeng Zhao, 30 Nisan’da ABD’de kara para aklamayı önleme yasalarını ihlal etmekle suçlandığı davada hakim karşısına çıkacak. Bu davada Zhao’ya 18 aya kadar hapis cezası verilebileceği belirtiliyor. Duruşmanın sonucu kripto para piyasası üzerinde belirsizlik yaratabilir.

3. ABD Enflasyon Verileri

10 Nisan’da açıklanacak ABD enflasyon verileri, kripto para piyasası için önemli bir gösterge olacak. Yüksek enflasyon, yatırımcıların riskli varlıklardan uzaklaşmasına neden olabilir. Bu durum kripto para fiyatlarını da olumsuz etkileyebilir.

4. Tesla ve MicroStrategy Bilançoları

Elektrikli araç devi Tesla’nın 17 Nisan’da, en çok Bitcoin bulunduran halka açık şirket olan MicroStrategy’nin ise 30 Nisan’da bilançolarını açıklaması bekleniyor. Bu bilançolarda Bitcoin varlıklarında bir değişiklik olup olmadığı yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.

5. Doge Günü

Her yıl 20 Nisan günü Dogecoin topluluğu tarafından “Doge Günü” olarak kutlanıyor. Geçen yılki kutlamalar istenilen etkiyi yaratmasa da, bu yıl Dogecoin’de yaşanan yükseliş dikkat çekiyor. 20 Nisan’daki kutlamaların Dogecoin’in fiyatını nasıl etkileyeceği merak konusu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir