Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.427
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.427
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Kripto Piyasasında Yeni Trend: İMARO, CEHAPE, MANSUR

Sokak röportajlarında belediye başkan adayı hakkında sorulan bir soruda vatandaşların verdiği yanlış cevaplar arasında ‘Ekrem İmaro’ ismi dikkat çekmişti. Türk geliştiriciler, bu yanıttan esinlenerek IMARO adında bir meme coin piyasaya sürdü. İMARO coin’in değeri kısa sürede 20 kat artış gösterdi. Daha sonra ise CEHAPE ve MANSUR coin’leri piyasaya sürüldü.

Son dönemlerde kripto para piyasaları, özellikle Solana ağında geliştirilen meme coin’lerle büyük bir furyaya tanık oluyor. Türkiye’den bir grup tarafından oluşturulan IMARO isimli meme coin, milyonlarca dolarlık bir hacme ulaşarak dikkatleri üzerine çekti.

‘İMARO’ İsmi Nerden Geliyor?

Yerel seçim öncesinde yapılan sokak röportajında bir vatandaşa kimi desteklediği sorulmuş, o vatandaş, kendisine uzatılan mikrofona Ekrem İmamoğlu diyememişti ve ‘Ekrem İmaro’ yanıtını vermişti. Bu viral yanıt, IMARO isimli meme coin’in ortaya çıkmasına ilham kaynağı oldu.

Kim Piyasaya Sürdü?

IMARO’nun arkasındaki isimlerden biri Metin Redjepi ve ekibi. Redjepi, dünyanın ilk blockchain tabanlı canlı yayın platformu olan DLive’ın kurucusudur. Metin Redjepi, bu meme coin’i piyasaya sürerken Türkiye’deki seçim sürecinde oluşan doğal ilgiden faydalandıklarını belirtiyor.

20 Kat Değer Artışı

IMARO, 31 Mart’ta piyasaya sürüldü ve kısa sürede değerini 20 kat arttırdı. İlk başlangıçta 0,00006 dolar seviyelerinden işlem gören coin, yazı anında 0,0012 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

CEHAPE ve MANSUR Coin’leri Çıktı

IMARO’nun yükselişinden sonra, bu eğilimden faydalanmak isteyen farklı geliştiriciler CEHAPE ve MANSUR coin’lerini piyasaya sürdüler. CEHAPE coin’inin değeri kısa sürede neredeyse 100 kat arttı ancak hızlı bir düşüş yaşadı. CEHAPE’nin değeri 3 Nisan Çarşamba günü en tepe noktasından yüzde 95 düştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir