Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.571
% 1.10
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.571
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Çin Hükumetinin “Bitcoin Sıfıra Gidiyor” Uyarısı Boş Çıktı!

"Bitcoin sıfıra gidiyor"

Çin Hükümetinin, BTC’nin “sıfıra gidiyor” şeklinde uyarılarına rağmen, Bitcoin’in yıllık bazda %36 arttığı gözlemlendi.

İlginizi Çekebilir: Bank Of China’dan Yeni Hamle!

Çin Hükumetinin Kripto Terörü Siyaseti

2022 yılında yaşanan sert düşüş piyasasında, Çin hükümeti, Bitcoin fiyatlarının “sıfıra gidiyor” olduğunu belirterek kripto yatırımcılarını uyardı. Ancak, Çin hükümetinin bu uyarısından bu yana Bitcoin değer kaybetmedi. Aksine, Bitcoin değeri önemli ölçüde arttı.

CoinGecko verilerine göre, Economic Daily’nin Haziran 2022’de yayınlandığı makale sonrası süreçte bir çok iflas ve piyasa çalkantısı yaşanmış, Bitcoin yaklaşık olarak 14.475 dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Yazının yazıldığı an itibarıyla ise BTC 30.137 dolar seviyelerinde işlem görerek yaklaşık %99,57 oranında bir artış kaydetti.

Bitcoin Grafiği

Çin hükümeti, Bitcoin’in değersiz olacağına dair tahminlerde bulunsa bile, bu tahminler şu ana kadar yanıltıcı oldu. Orijinal kripto para birimi, resmi açıklamalardan bu yana %99,57’ye kadar değer kazandı.

Çin, dünyadaki ilk ülkelerden biri olarak kriptoya karşı düzenleyici önlemler almıştır. 2017 yılında Çinli düzenleyiciler, kripto para birimi borsalarının ülkede hizmet sunmasını yasaklamıştır. Bu yasağa rağmen, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkmaya devam etti ve 2017’nin sonunda 20.000 dolar seviyelerine kadar %1.900’ün üzerinde bir artış kaydetti.

2021 yılında Çin Merkez Bankası, kripto para birimlerine yönelik yeni bir yasağı duyurarak yerel kripto faaliyetlerine karşı mücadeleye başladı. Bu yasağın duyurulmasından birkaç ay sonra Bitcoin, Kasım 2021’de 68.000 dolar civarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

2021 yılında kriptoyu “yasaklamasına” rağmen, Çin hükümeti hala dünyanın ikinci büyük Bitcoin madencisi konumundadır. Ayrıca, vatandaşların kripto para birimi sahibi olmasına izin verildiği gibi görünmekte ve kripto yatırımcılarının haklarını korumaktadır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir