Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.852
% 1.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.852
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Starknet Yeni Test Ağını Duyurdu!

Starknet

Starknet, Ağustos ayında geliştiricilerin Starknet üzerinde EVM uyumlu bir dilde yazmalarına olanak sağlayan yeni test ağı zkEVM’i piyasaya sürecek.

Ethereum için sıfır bilgi katman-2 ölçeklendirme çözümü olan Starknet, yeni bir zkEVM olan Kakarot’u Ağustos ayında test ağında piyasaya sürmeye çalışıyor. 

Tarihler 3 Haziran’a geldiğinde Kakarot ekibi, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ledger kurucu ortağı Nicholas Bacca ve Starkware’den yeni destek aldığını duyurdu

Şirketin CEO’su ve kurucuları arasında Elias Tazartes’in bir haber sitesine verdiği röportajda Starknet’in  Ethereum ekosisteminde önde gelen bir Sıfır Bilgi toparlaması olarak durmasına rağmen EVM uyumlu olmadığını, bu nedenle “giriş için bir tür engel” olduğunu söyledi.

Starknet, geliştiriciler tarafından Ethereum üzerinde merkezi olmayan uygulamaları, işlemleri ve hesaplamayı ölçeklendirmek için kullanılıyor. Kendi kaynak dili Cairo’yu kullanan Starknet, yeni kod geliştirmeyi, incelemeyi sürdürmeyi daha kolay ve hızlı hale getiriyor. Ama, Starknet EVM ile uyumlu bir şekilde çalışamıyor.

Şu anda Starknet, Cairo’dan yararlanan ve “Cairo VM” olarak adlandırılan kendi özel akıllı sözleşme sanal makinesini çalıştırıyor. Bu da Starknet’in şu anki haliyle doğrudan EVM uyumluluğuna sahip olmadığı anlamına geliyor.

Tazartes’e göre zkEVM fikri ilk olarak Temmuz 2022 tarihinde, bir Starkware konferansı sırasında ortaya atıldı. Ekim ayına gelindiğinde, geliştirme ekibi zkEVM üzerinde çalışmaya başlamak için Portekiz’deki bir hacker house etkinliğinde bir hafta boyunca bir araya geldi.

Tarihler aralık ayını gösteriğinde, projenin kodlaması tamamlandı ve işlevsel bir yürütme katmanı oluşturmaya hazır hale geldi. Tarartes, Buterin’in  daha sonra Ethereum ekosistemini oluşturmaya yönelik çoklu-zkEVM yakşamına duyduğu heyecan nedeniyle Kakarot’a yatırım yaptığını söyledi. 

Son olarak; Tazartes, Kakarot’un testnet versiyonunun önümüzdeki Ağustos ayında kamu kullanımına açılacağını paylaştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir