Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.122
% 2.65
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.122
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Merkez Bankası (TCMB) Faiz Kararını Açıkladı!

Merkez Bankası (TCMB) Faiz Kararını Açıkladı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası faiz kararını açıkladı.

Piyasaların merakla beklediği faiz oranı açıklandı. Uzun bir zamandır “düşük faiz” politikası izleyen TCMB, seçimler sonrası Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan gibi isimler ile birlikte politika değişikliğine gideceğini göstermişti.

Saat 14:00 itibariyle PPK faiz kararını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz oranını %15’e yükseltti. Piyasaların beklentisi ise faizlerin %20,00 seviyesine çıkartılmasıydı.

Serbest piyasada Dolar kuru, faizin açıklanmasıyla birlikte %1,8’den fazla artarak 24TL’ye Euro 26₺ seviyesine yükseldi.

PPK tarafından yapılan faiz açıklaması şu şekilde:

Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli Repo ihale Faiz oranının yüzde 8,5’ten yüzde 15 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.

Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin başlamasına karar vermiştir.

Küresel ekonomide enflasyon düşerken, halen uzun dönem ortalamalarının çok üzerinde seyretmektedir. Bu nedenle, bütün dünyada merkez bankaları enflasyonu düşürmeye yönelik tedbirler almaktadır.

Ülkemizde, yakın döneme ilişkin göstergeler enflasyonun ana eğiliminde yükselişe işaret etmektedir. Bu gelişmede yurtiçi talepteki güçlü seyir, maliyet yönlü baskılar ve hizmet enflasyonundaki katılık belirleyici olmuştur. Kurul, bu unsurlara ek olarak fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın enflasyon üzerinde ilave olumsuz etki yapacağını öngörmektedir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir