Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.015
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.015
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bank Of China’dan Yeni Hamle!

Bank of China

Çin’in en büyük 5 devlet bankası içerisinde olan Bank of China Ethereum blok zincirinde ilk hamlesini yaptı.

Çin’in en büyük 5 devlet bankası içerisinde olan Bank of China Ethereum blok zincirinde ilk hamlesini yaptı.

Bank of Chına Ethereum blok zinciri üzerinde UBS ile birlikte Hong Kong’ta tokenleştirilmiş menkul kıymet ihraç ederim bir ilk gerçekleştirdi. Bankanın çıkardığı varlık Ethereum üzerinde yapılan bir ilk olarak tarihe geçti. 

Bank Of China’nın yatırım bankası olan BOCI, Hong Kong’da Ethereum blok zinciri üzerinde ilk tokenleştirilmiş menkul kıymet ihraç eden finans kurumu oldu.

Aralık 2022’de UBS, düzenlenmiş bir blok zinciri kullanarak İngiliz ve İsviçre yasalarının idaresi altında 50 milyon dolarlık tokenize edilmiş sabit oranlı bir senet yayınlamıştı.

Yakın bir zamanda harekete geçen banka, tamamen dijitalleştirilmiş bir yapıya sahip olan ve  Ethereum Blok zincirinde 28 milyon değerinde olan 200 milyon adet offshore renminbi tahviller çıkardı. Bu adım ile birlikte banka, Hong Kong’da ilk tokenize edilmiş bir menkul kıymet ihraç eden ilk Çinli finans kurumu oldu.

BOCI’nin ortağı ve kurucusu UBS, yakın zamanda yaptığı açıklama da “Bu işlem, Asya Pasifik bölgesinde Hong Kong ve İsviçre yasalarına tabi olarak oluşturulan ve ana Ethereum Blockchain’inde tokenize edilmiş türünün ilk örneğidir ve düzenlenmiş menkul kıymetleri halka açık bir Blockchain’e başarılı bir şekilde entegre etmektedir.” dedi. 

Bu ihraç, UBS’nin daha önce İngiliz ve İsviçre yasalarına uygun olarak blok zincirinde 50 milyon dolarlık tokenleştirilmiş sabit faizli bir senet ihraç etmesinden sonra gerçekleşti.  

MTN Trading Global Başkanı Troendle, “APAC müşterilerimizin tamamen düzenlenmiş dijital varlık ürünlerine artan ilgisini destekleyen, yapılandırılmış ürünleri halka açık bir blockchain ağına getirmek için bu işlemde BOCI ile çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.  Son olarak Konuşmasına  “Blockchain teknolojisi, yüksek frekanslı ihraç faaliyetlerinde verimliliği muazzam bir şekilde artırabilir ve sonuçta yatırımcılar için fayda sağlayabilir.” cümlesini ekledi.

Ayrıca Hong Kong bu ay,  kripto paraların halka açık perakende ticaretini açtı. Kripto borsalarının şehirde lisans almasına teşvik ederek kripto para piyasası için büyük bir küresel merkez olmaya çalışıyor. 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir