Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.980
% 3.72
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.980
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ChatGPT, İtalya’ya Yeniden Giriş Yaptı!

openai chatgpt italya

İtalya’daki yasağın iptali, ChatGPT uygulamasının diğer yasal gerekliliklerin yanı sıra, veri işleme uygulamalarını açıklamasını ve yaş sınırlaması önlemlerini uygulamasını gerektirdi.


▪ 31 Mart tarihinde OpenAI isimli şirkete ait olan ChatGPT adlı uygulaması, yapay zeka sohbet robotunun Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliğini (GDPR) ihlal ettiğinden şüphelenilmesi üzerine İtalya’da geçici olarak yasaklanmıştı.

▪ Popüler yapay zeka uygulaması ChatGPT’nin İtalya’daki yasağı, ülkenin veri koruma kurumu Garante tarafından dile getirilen gizlilik endişelerini giderdikten sonra kaldırıldı.

Yasaktan tam 29 gün sonra, 29 Nisan tarihinde OpenAI CEO’su Sam Altman, İtalyan düzenleyicinin şeffaflık taleplerine uymak için şirket tarafından atılan adımları açıklayarak, ChatGPT’nin “İtalya’da yeniden kullanılabilir” olduğunu aşağıdaki tweet ile duyurdu.

Yasağın iptali, ChatGPT’nin diğer yasal gerekliliklerin yanı sıra veri işleme uygulamalarını açıklamasını ve yaş sınırlaması önlemlerini uygulamasını gerektiriyordu. İtalyan düzenleyici kurum tarafından vurgulandığı üzere, geçici yasak ChatGPT’nin 20 Mart’ta yaşadığı yakın tarihli bir veri ihlaline yanıt olarak geldi.

▪ Ani yasak başlangıçta bir yapay zeka düzenlemeleri dalgasıyla ilgili olasılıkları gündeme getirirken, ChatGPT’nin yerel yetkililerle hızlı bir şekilde uyum sağlama isteği, küresel olarak kullanıcıları tarafından memnuniyetle karşılanan genel olarak olumlu bir hareket olarak görülüyor.


“ChatGPT Nedir?” Sorusunun cevabını detaylı bir şekilde öğrenmek için buraya tıklayın.


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir