Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.859
% 3.29
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.859
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

ChatGPT Nedir ?

Volkswagen ChatGPT

ChatGPT nedir sorusuna cevap olarak ; bilim kurgu romanlarını gerçek hayata taşıyan yeni bir araç olduğu cevabını versek, sanırım abartmış olmayız.

ChatGPT, sergilediği örneklerle insanları her geçen gün daha fazla şaşırtmaya devam ediyor. Bu yapay zeka aracı çok kısa sürede bir milyonun üzerinde kullanıcı edindi.

ChatGPT nedir?

İnsan bağlamında metinler üretmek için derin öğrenmeyi kullanan ve OpenAI tarafından geliştirilen bir tür dil modelidir. OpenAI tarafından geliştirilen Chat GPT, neredeyse her şeyi bilen kişisel bir öğretmen gibi birçok soruya doğal cevaplar verebiliyor. Bu özelliği ile kısa sürede Google’la rakip olması bile gündemde.

ChatGPT büyük veri kümelerinde eğitiliyor ve öncesinde gelen kelimeler ile diziliş temelinde bir sonraki kelimeyi tahmin ederek insan gibi metinler üretme özelliğine sahip.

GPT’nin bir türü olan ChatGPT, tıpkı bir sohbet robotu ya da Apple’dan aşına olduğunuz” Siri” benzeri sanal asistanlar gibi, karşılıklı konuşma bağlantılı metin üretmek üzere tasarlandı. ChatGPT özel yapan, kullanıcıların girdilerine doğal cevaplar verebilmesi, tıpkı bir yazışma havasında insanların karışlık vermesine benzer şekilde yanıtlar üretebilmesi.

GPT-3.5 dil modeli teknolojisini kullanarak, mesajlaşma yazılımı gibi, kullanıcıların yapay zeka ile hemen her konuda yazılı sohbet etmesine imkan sunar.

ChatGPT

ChatGPT Yapay Zeka Platformu İle Neler Yapabilirsiniz ?

  • Sorduğunuz bir çok soruya sanki karşınızda başka biri varmış gibi cevaplar alabilmenizi sağlar.
  • Metin yazma işlemleri için örneğin akademik bir makale yazarken yine ChatGPT platformundan yardım alabilirsiniz.
  • Makale yazmak için kullanacak olduğunuz anahtar kelimeleri ChatGPT sayesinde tespit edersiniz.
  • ChatGPT sayesinde Matematik denklem problemlerini kolaylıkla çözebilirsiniz.
  • Diller arası çeviri yapabilirsiniz.
  • Hatayı düzenleyebilme özelliği sayesinde herhangi bir kod bloğundaki hataları tespit edip doğrusuyla düzeltebilirsiniz.

ChatGPT Özellikleri Nelerdir ?

  • Kullanıcının görüşmede daha önce söylediklerini hatırlar.
  • Kullanıcının takip düzeltmeleri sağlamasına izin verir.
  • Uygunsuz istekleri reddeder.

ChatGPT’yi diğer Chat araçlarından ayıran Özellikler Nelerdir ?

ChatGPT’yi önceki sohbet araçlarından ayıran özellik, doğallığı, yani sorunuza ya da talebinize okuduğunuzda kulağa doğal gelen ifadelerle, sanki karşınızda bir başkası cevap veriyormuş gibi doğru noktalama ile yanıt vermesi.

Yani, bu aracın bir yapay zeka ile çalıştığını bilmeyen kişiye, bu sohbetin gerçek bir insanla yapıldığını düşündürecek kadar doğal bir konuşma düşünün.

Basit konuşmaların yanı sıra aracın bazı işleri ya da görevleri nasıl yapığını merak eden kullanıcılar yaptıkları denemelerle aracın gelişimine de bir yandan katkı sağlamış oluyor.

Bunun için kullanıcıların bazıları makale, tez ya da ödev yazarken yardıma ihtiyaçları olduğunda, veya bir kodlama problemi yaşadığında yardım almak için araca başvuruyor. OpenAI, aracı kullananlardan aldıkları yanıtlara dair memnuniyetlerini “beğendim” ya da “beğenmedim” işaretleriyle belirtmelerini öneriyor. Ve bu sayede kullanıcılar da farkında olmadan sisteme katkı sağlamış oluyor.

ChatGPT Nasıl çalışır ?

ChatGPT’ yi ardışık verileri anlayıp işleyen bir dönüştürücü olarak düşünebilirsiniz. Yani makineyle öğrenme modeli. İnsan beyni gibi çalışan araç, birbirine bağlı “nöronları” kullanarak verilerdeki modelleri tanımlayarak öğrenebiliyor ve bir sonrakini tahmin edebiliyor.

İnternetteki konuşmalar gibi devasa miktarda veri üzerinden eğitilen araç için İnsan Geri Bildiriminden Pekiştirmeli Öğrenme (Reinforcement Learning from Human Feedback-RLHF) adlı tekniği de kullanıyor. Bu teknikte insan çalıştırıcılar hem yapay zeka sohbet robotu hem de kullanıcı gibi davranarak modele iletişim sunabiliyor.

Kendisine sorulan sorulardan yalnızca yüzeysel metin değil, arkasındaki fikir ve kavramlardan içsel bir ifade yaratıyor.

ChatGPT Dezavantajları Nelerdir ?

  • Bazen doğru olmayan yanlış bilgi üretir.
  • Bazen zararlı ve taraflı içerik üretir.
  • Dünya ve olay bilgisi 2021’den sonrasıyla sınırlıdır.

ChatGPT nasıl kullanılır ?

ChatGPT

Yapay zeka tabanlı sohbet robotu Chat GPT’yi, ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. İşte ChatGPT kullanmak için yapmanız gerekenler.

  • Bilgisayar veya telefonlarınızdan ChatGPT web sitesini açın.
  • OpenAI üyeliğiniz varsa “Log in” butonuna basıp hesabınıza giriş yapın. OpenAI hesabınız yoksa “Sign up” butonuyla üye olun.
  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra açılan sohbet ekranından ChatGPT’yi kullanabilirsiniz.

ChatCPT hakkında detaylı bilgi için Coinmuhendisi youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın.

Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesi için bizleri  Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir