Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.153
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.153
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Chainalytics, ‘Kuzey Amerika Dünya Birincisi’

Chainalytics yeni yayınlandığı rapora göre ABD, Temmuz 2022 ile Haziran 2023 arasında 1 trilyon dolardan fazla işlem hacmi ile dünyadaki en büyük kripto para faaliyetini yürütüyor.

Chainalytics bir blog yazısında , bölgedeki işlem hacminin %76,9’unun 1 milyon dolar veya daha fazla transferlerden oluştuğunu belirterek, büyük kurumsal yatırımcıların olduğunu belirtti.

FTX borsasının çökmesinden sonra bölgedeki faaliyetler tahmin edilebileceği gibi daraldı.

Fakat bu, sektör için Mart ayında Silikon Vadisi Bankası’nın düzenleyiciler tarafından kapatıldığı bankacılık krizinden daha küçük bir şok olarak göründü. Bu hareketin ardından Silvergate ve Signature gibi kripto dostu bankalara karşı eylemler yapıldı.

Chainalytics;

“Zincir içi faaliyetler Haziran ayından itibaren yeniden hızlanmaya başlıyor. İşlem boyutu verileri, perakende kullanıcılar ve alt kurumsal profesyoneller gibi, faaliyetteki genel düşüşün ana etkeninin kurumsal yatırımcılardan gelen geri çekilme olduğunu gösteriyor.”

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Stablecoin Kullanımı

Yaşanılan bankacılık şoku Kuzey Amerika’da stabilcoin kullanımını azaltabilir. Chainalytics’e göre, stabilcoin kullanımı geçen yıl bölgenin zincir içi işlem hacminin %70,3’ünden %48,8’ine düştü. Sektörün piyasa değeri son iki yılın en düşük seviyesini gördü.

Chainalytics, stabilcoin faaliyetinin de ABD lisanslı hizmetlerden uzaklaştığını söyledi. Raporda şu an ticareti yapılan tüm stabilcoinlerin birçoğu ABD dışındaki lisanslı borsalara aktarıldığı belirtiliyor.

Chainalytics, “ABD düzenleyicilerinin, bu varlıklar için ABD doları cinsinden rezervlerin merkezi rolü göz önüne alındığında, stabilcoinler üzerinde bazı düzenleyici yetkiler kullanma konusunda güçlü çıkarları var” dedi.

Stablecoin düzenlemesi aynı zamanda düzenleyicilere, dijital ekonomi büyümeye devam ederken ABD dolarının küresel olarak nasıl kullanıldığını genişletmede büyük rol oynayacak kripto para birimi işletmelerine ABD’nin ev sahipliği yapmasını sağlamaya yardımcı olma şansı veriyor. Ancak veriler, daha fazla ve daha fazlasının olduğunu gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde lisansı olmayan kuruluşlar aracılığıyla daha fazla stabilcoin faaliyeti yaşanıyor.” Dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir