Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.096
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.096
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Chainalytics: “Kuzey Koreli Hacker’lar Rus Kripto Borsasını…”

Chainalytics’e göre, Kuzey Koreli bilgisayar korsanları, çalıntı fonları aklamak için Rus kripto borsalarını kullanıyor.

Chainalytics, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının geçtiğimiz yıl Horizon Bridge hack’inde çalınan 21 milyon dolardan fazla kripto parayı, yasadışı faaliyetleri kolaylaştıran Rus borsasına aktardığını belirtti.

Firma bu ay yazdığı blog yazısında “Bu son eylem, bu iki ülkenin siber yeraltı dünyaları arasındaki ortaklıkta önemli bir artışa işaret ediyor” dedi.

Yazıda, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının uzun zamandır Rus borsalarını kara para aklama amacıyla kullandığını iddia etti. “Rusya’nın uluslararası yasa uygulamalarına karşı işbirlikçi olmayan tutumu göz önüne alındığında” bu gelişmenin uluslararası yetkililer için bir zorluk olduğunu belirtti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Korsanların Üretkenliği Azaldı!

Chainalytics, Kuzey Koreli hacker gruplarının bu yılın geçen yıla kıyasla daha az üretken olduğunu belirtti. 2022’nin Kuzey Koreli hackerların “felaket derecede yüksek rakamlar” elde ettiği bir yıl olduğunu vurguladı. 2022’de 1,7 milyar dolara kıyasla, bu yıl şimdiye kadar yaklaşık 340,4 milyon dolarlık kripto para çaldılar.

Chainalytics, “Kuzey Kore bağlantılı bilgisayar korsanları geçen yıla kıyasla çok daha az kripto para çalma hızına sahip olsa da, 2022’deki feci derecede yüksek rakamların aşılması gereken alışılmadık derecede yüksek bir çıta oluşturduğunu kabul etmek önemli.” Dedi.

Firma ayrıca, korsanların 2016’dan bu yana toplam 3,54 milyar dolarlık kripto para çaldığını tahmin ediyor. “Kuzey Kore, bilgisayar korsanlığı faaliyetleri için bir kuluçka merkezi olmaya devam ediyor ve siber suç ortamındaki en büyük aktif tehditlerden biri olmaya devam ediyor” diye ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir