Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.897
% 1.53
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.897
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Circle, Stablecoin’lerin Menkul Kıymet Olmadığını Savunuyor!

Circle

Eski emtia düzenleyicisi Heath Tarbert tarafından desteklenen Circle, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) büyük kripto borsası Binance’e karşı açtığı davaya müdahil oldu. Circle, finansal ticaret yasalarının, diğer varlıklara bağlı olan stablecoin’ler gibi varlıklara yayılmaması gerektiğini savundu. Circle’ın başvurusuna göre, kullanıcıların bağımsız alımlardan kâr beklemediği için, dolar destekli varlıkların menkul kıymet olamayacağını öne sürdü.

Bu durum, dünya genelindeki en büyük kripto borsalarından biri olan Binance’in, ABD mali yasalarının kripto paralar üzerindeki etkisini sorguladığı bir dönemde gerçekleşti. SEC, Binance’i, Solana’nın SOL’u, Cardano’nun ADA’sı ve Binance’in BUSD gibi kripto paralarındaki ticareti kolaylaştırdığı gerekçesiyle çeşitli yasal ihlallerle suçlamıştı.

Circle’ın başvurusuna göre, ödeme stabilcoin’leri, temelde bir yatırım sözleşmesinin özelliklerine sahip olmadıkları için SEC’in yetki alanının dışındadırlar.


Circle

SEC, BUSD’nin bir yatırım sözleşmesi olarak satıldığını iddia etmiş ve Binance’i bu nedenle suçlamıştı. Binance ise geçen hafta SEC davasını reddetmek için başvuruda bulunarak, ABD’deki düzenleyici kurumun dijital varlıklar üzerinde yetki aradığını öne sürdü. Circle’ın amicus curiae başvurusu, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun eski başkanı Heath Tarbert tarafından yapıldı ve bu, davanın karmaşıklığını artıran bir diğer faktör oldu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir