Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.802
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.802
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Epic Games 900 Çalışanını İşten Çıkarıyor

Epic Games, Fortnite, Apple, App Store,

Popüler oyun “Fortnite“ın ünlü yaratıcısı Epic Games, işgücünde önemli bir azaltma yapacağını açıkladı. Şirketin yaklaşık 900 çalışanının %16’sını etkileyecek olan bu işten çıkarmalar, beklenmedik bir hamle olarak geldi. Bloomberg News’in kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, işten çıkarmalar çalışanlara gönderilen bir bildiri ile duyuruldu.

Bu ciddi küçülme, Epic Games ile teknoloji devi Apple arasındaki uzun süreli ve çekişmeli yasal savaşın ortasında meydana geldi. Yasal anlaşmazlık, 2020 yılında Epic Games’in Apple’ı iPhone’lar ve diğer Apple cihazları üzerinden yapılan uygulama içi ödemelerde %30’a varan yüksek komisyon ücretleri uygulamakla ABD antitröst kurallarını ihlal etmekle suçlamasıyla başladı.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Bu yasal anlaşmazlığın temelinde Apple’ın App Store politikaları, özellikle de komisyon yapısı ve uygulama içi satın alımlar üzerindeki sıkı kontrolü bulunuyor. Epic Games, bu politikaların uygulama ekosistemindeki rekabeti ve yeniliği engellediğini iddia ediyordu. Bu cesur duruş, Epic Games’inFortnite” içinde doğrudan bir ödeme sistemi uygulamasına, Apple’ın ücretlerini atlamasına ve oyunun App Store’dan kaldırılmasına yol açtı. Bu hamle, bir dizi yasal işlem ve karşı eylemi tetikledi.

Perşembe günü Apple, App Store kurallarında değişiklik yapılmasını gerektiren bir mahkeme kararının geçersiz kılınması için ABD Yüksek Mahkemesi’ne başvurarak yasal savaşı tırmandırdı. Bu karar, Epic Games tarafından açılan bir antitröst davasından kaynaklanıyordu ve iki şirket arasındaki devam eden mücadelede önemli bir savaş alanı haline geldi.


İlginizi Çekebilir: SPK, Meka Beton (MEKAG) Halka Arzını Onayladı!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir