Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.424
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.424
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SPK, Meka Beton (MEKAG) Halka Arzını Onayladı!

SPK, Meka Beton (MEKAG) Halka Arzını Onayladı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Meka Beton (MEKAG) için halka arz onayı verdi. İşte yeni halka arz hakkında detaylar!

Türkiye’nin önde gelen beton üreticilerinden Meka Beton, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arz başvurusu ile yatırımcıları heyecanlandırdı.

Dikkatinizi Çekebilir: Borsa Haberleri İçin Tıkla

Meka Beton, halka arz sürecinde 16.900.000 lotu, 25,00 TL fiyatla yatırımcılarına sunacak. Bu adım, şirketin halka açık bir şirket olarak büyüme hedeflerini desteklemek için atılan önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Şirketin Borsa İstanbul’daki (BİST) kodu ise “MEKAG” olarak belirlendi.

Halka arzın yönetiminde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın liderlik yapacağı bir konsorsiyum bulunacak. Bu süreçte yatırımcılar, T1-T2 bakiyelerini kullanabilecekler.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Halka arz gelirlerinin kullanım alanlarına bakıldığında, %42-45’in yatırım harcamalarına, aynı oranda işletme sermayesine ayrılacağı görülüyor. Ayrıca, %5-8’in çatı güneş enerjisi santrali kurulumuna, yine aynı oranda ise Ar-Ge ve ür-Ge harcamalarına yönlendirilmesi planlanıyor.

MEKAG Halka Arzından Kaç Lot Düşer!

MEKAG halka arzında toplam 16.900.000 lot hisse dağıtılacak. Eğer 3 milyon kişi katılım sağlarsa kişi başı 5-6 lot hisse dağıtımı olabilir. Katılımcı sayısının düşmesi ya da artması ile bu oran değişebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir