Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.550
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.550
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, İlk Vadeli Ethereum ETF Onayını Verdi

ilk Vadeli Ethereum

Valkyrie Investments, ABD’de Ethereum Vadeli İşlemler ETF’si sunmaya hak kazanan ilk şirket oldu.

SEC ilk kez bir şirkete Vadeli Ether ETF onayı verdi. Böylelikle Valkyrie Investments Vadeli Ethereum ETF’si sunan ilk şirket oldu. SEC 2021 Ekim ayında Valkyrie Investments’e Vadeli Bitcoin ETF’si için onay vermişti. Valkyrie, mevcut Bitcoin Vadeli İşlem ETF’sinin yatırım stratejisini, Ethereum Vadeli İşlem sözleşmelerini de içerecek şekilde değiştirmeye planlıyor.

Şu anda Vadeli Ethereum ETF’si için başvurusu onay bekleyen 8 şirket bulunmaktadır. Bu şirketlerin arasında VanEck, Grayscale Investments, Bitwise bulunmaktadır. Valkyrie’nin onay almasıyla beraber diğer ETF’ler için de onayın kısa sürede gelebilme ihtimali bulunmaktadır.

ABD Cumhuriyetçi başkan adayı ve milyarder girişimci Vivek Ramaswamy, seçilmesi halinde kendi kripto politikası çerçevesini uygulayacağını ve bunun bir versiyonunu Şükran Günü’nden önce yayınlamayı planladığını açıkladı.

SEC bu hafta, ARK 21Shares ve VanEck Ethereum Spot ETF kararlarını erteledi. Ayrıca ARK Invest ve Global X‘in spot Bitcoin ETF başvurusunu ertelediğini duyurdu. SEC Başkanı Gary Gensler‘in kripto paralara karşı sert tutumundan dolayı şirketler ETF onayı almakta zorlanıyor. Gensler bu hafta çıktığı mahkemede, Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını söylemişti.

Valkyrie’nin Baş Yatırım Sorumlusu Steven McClurg, “Varlığa olan ilgi geçtiğimiz yıl katlanarak arttığı için yatırımcılarımıza Ethereum vadeli işlemleri sunan ilk kişi olmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Valkyrie Vadeli Ethereum ETF’sini 3 Ekim’de piyasaya sürmeyi planlamıştı ancak Cuma günü olası hükümet kapanması nedeniyle ETF‘yi yarın piyasaya sürecek. Yarın İlk Vadeli Ethereum ETF’si listelenecek. Güncel olarak Ethereum fiyatı 1656$ civarında seyrediyor.

SEC, İlk kez Vadeli Ethereum ETF onayını vermiş oldu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir