Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.624
% 0.51
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.624
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

CFTC Başkanı, Defi’nin Denetlenmesi Gerektiğini Söyledi

Defi

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada merkeziyetsiz finansı (Defi) denetleme ihtiyacına vurgu yaparak durumu “lisanssız doktorlarla” karşılaştırdı.

Behnam’ın Chicago’daki Vadeli İşlemler Endüstrisi Birliği Fuarı’nda söylediği bu sözleri DeFi protokolü Opyn, ZeroEx ve Deridex’e yönelik suçlamaları çözümlediği açıklamasından sonra geldi.

Behnam,

“Bunu önermek için, proaktif olmak ve kritik piyasa gözetiminin, güçlü siber güvenlik ve sistem korumalarının ve müşteri korumalarının mevcut olduğundan emin olmak için mağdurların acı çekmesini ve yardım için bağırmasını beklemeliyiz” dedi.

“Bir benzetme yapmak istiyorsanız, yalnızca bazı kişilerin sürücü ehliyetine sahip olması gerekseydi yolda rahat edip edemeyeceğinizi veya seçim şansı verilse sağlık bakımınızı eğitimsiz veya lisanssız bir hekime emanet edip etmeyeceğinizi düşünün.”

DeFi, geçtiğimiz ay birçok kişinin dikkatini çekti ve bazı kurumlar, kişiler tarafından, üç DeFi protokolüne yönelik yaptırım eylemleri eleştirildi.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong geçtiğimiz ay üç kişinin davalarını mahkemeye taşımaya çağırarak ajansın merkeziyetsiz (DeFi) protokollere karşı yaptırım eylemleri oluşturmaması” gerektiğini ekledi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

CFTC’nin Merkeziyetsiz Finans Sorunu

CFTC’nin Uygulama Direktörü Ian McGinley, düzenlenmemiş merkeziyetsiz finans borsalarını “açık bir tehdit” olarak nitelendirdi.

Lan McGinley, geçtiğimiz ay bir konferans konuşmasında; “Düzenlenmeyen DeFi borsalarının varlığı, CFTC tarafından düzenlenen pazarlar ve korunan müşteriler için açık bir tehdittir ve bu, bizim de çok ciddiye aldığımız bir tehdittir” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir