Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.219
% 1.76
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.219
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Parlamento komitesi, Kenya’da Worldcoin’in kapatılmasını istiyor

Kenya hükümetinin inceleme görevini üstlenen parlamento komitesi, Worldcoin’i araştırmakla görevlendirilmiş ve projenin ülke içindeki faaliyetlerinin düzenleyici kurumlar tarafından kapatılmasını önermiştir. Kenya parlamentosunun 30 Eylül’de yayımlanan bir raporuna göre, Worldcoin, Mayıs ayında verilen bir emre rağmen Kenya sakinlerinin kişisel verilerini toplamaya devam etmiş ve bu verilerin içinde muhtemelen reşit olmayanların bilgileri de bulunmaktadır. Parlamento Komitesi, Kenya yetkililerine, Worldcoin “sanal platformlarını devre dışı bırakmalarını” ve şirketlerini potansiyel suçlamalar için incelemelerini önermiştir.

Worldcoin online uygulaması aracılığıyla Kenyalıların kaydı, mahkeme kararı ve diğer idari talimatların tamamen durdurulmasına rağmen hala devam etmektedir,” raporda belirtilmiştir.

parlamento komitesi worldcoin

Worldcoin’in Kenya’daki faaliyetlerine dair 27 Eylül parlamento raporu. Kaynak: Kenya Parlamentosu

Rapor, Kenya sakinlerinin gizlilik endişelerine dikkat çekmiş, ancak ülkede orbs (retinal taramalar için kullanılan cihazlar) sayısını belirlemenin zor veya imkânsız olduğunu eklemiştir. Komitenin önerileri arasında hükümetin Kenya’da dijital varlıklar ve sanal varlık hizmet sağlayıcıları için kapsamlı bir çerçeve oluşturmasını düşünmesi ve mevcut düzenlemeleri siber suçlar ve vergi bildirimi gerekliliklerini dikkate alacak şekilde değiştirmesi yer almaktadır.

Worldcoin, çevrimiçi kimlik doğrulaması için retina taramaları sağlayarak gerçek kişileri sanal botlardan ayırt etme amacıyla başlatılmıştır ve Temmuz ayına kadar milyonlarca kaydı vardır. Ancak proje, veri koruma ve kullanıcı gizliliği konularındaki düzenlemeleri ve kuralları atlattığı iddiasıyla dünya genelinde düzenleyici otoritelerin dikkatini çekmiştir.

Almanya, Arjantin, Fransa ve Birleşik Krallık gibi ülkelerdeki yetkililer, Worldcoin’e yönelik endişelerini dile getirmiş veya faaliyetlerine ilişkin soruşturmalar başlatmıştır.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir